Ansamblul „Musica Viva” a adus armonii sublime în sufletul tecucenilor

 

Patru artişti, şcoliţi la cel mai de seamă Conservator, cu sute de acţiuni muzicale în ţară şi străinătate au fost aseară la Tecuci pe scena Ateneu.

Interpreţii, Andreea Butnaru la pian, Fernando Mihalache cu acordeon, Andrei Theodoru la clarinet şi Florin Mitrea cu violoncel fac parte din Ansamblul „Musica Viva”care a fost fondat în anul 2005. Ansamblul a făcut un periplu exotic prin muzica a trei continente. 

 Fiind pentru prima oară în municipiul nostru, au ţinut să aducă mulţumiri preşedintelui Fundaţiei Pelin pentru invitaţia într-un oraş plin de istorie.

Individual sau în în grup, artiştii au interpretat la instrumentele acustice piese cu armonii exotice, acodurile emise dând o energie pozitivă auditoriului într-o seară mohorâtă de noiembrie.

Spectacolul a fost inedit, cuprinzând muzică de George Gershwin – Trei preludii (aranjament Ioan Dobrinescu); Richard Galliano – Billie şi Giselle pentru acordeon solo; Fazil Say –  Black Earth şi Jazz Fantasy on Mozart pentru pian solo; Astor Piazzolla – Istoria Tangoului (aranjament Ioan Dobrinescu), ş.a.

Persoanele care din diverse motive nu au putut participa la evenimentul cultural din târgul nostru, le reamintim că au  pierdut o acţiune muzicală de anvergură pentru care alţi semeni de-ai noştri din ţară s-ar bate să prindă un bilet la asemenea spectacol. Nu e cazul să ratăm atâta vreme cât aceste acte culturale sunt gratuite în Tecuci, Fundaţia Pelin având grijă să aducă pe cei mai buni şi renumiţi artişti din toate domeniile.