Cinci şoferi au reuşit să sustragă peste şapte tone de combustibil de la benzinării fără să fie prinşi în flagrant

 

Un bărbat din Bârlad şi alţi patru din Tecuci au fost condamnaţi de Tribunalul Bacău, fiind acuzaţi că au sustras mii de litri de combustibil de la mai multe benzinării din judeţele Bacău, Galaţi şi Vaslui.

Cei cinci bărbaţi au reuşit în doar două săptămâni să sustragă 7.757 litri de combustibil de la pompele unor benzinării din Bârlad, Bacău şi Tecuci, punând motorina în recipiente pe care le transportau cu diverse autoutilitare, fiind comercializată cu mult sub preţul pieţei. 

Totul a fost posibil după ce unul dintre inculpaţi a intrat în posesia unui card de alimentare cu combustibil, fără limită de credit, ce aparţinea unei companii de construcţii din Bacău. Abia în momentul în care reprezentanţii societăţii de construcţii au sesizat cantităţile uriaşe de combustibil care se alimentau din afara unităţii, cardul a fost anulat, fiind sesizată Poliţia.  

În urma plângerii formulate de reprezentanţii companiei păgubite, Baixa Bacău, ancheta a fost preluată de procurorii DIICOT, fiind desfăşurate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic. 

Inculpatul Păduraru Daniel a susţinut că Butnaru Valerică l-ar fi indus în eroare spunându-i că este angajat ca şofer de tir şi că vinde din surplusul de motorină alocat de firma de transporturi. „Mi-a explicat mecanismul prin care putea face rost de motorină. Spunea că în fiecare săptămână firma la care lucra trimitea două TIR-uri cu marfă spre aceeaşi destinaţie. El încărca toată marfa într-un singur TIR şi astfel nu mai era nevoit să alimenteze şi celălalt TIR. Mi-a spus că are la îndemână cardul de combustibil al firmei şi că îmi vinde motorina pe care a economisit-o.”

Din conţinutul plângerii, rezulta că persoane necunoscute ar fi efectuat prin utilizarea fără drept a cardului mai multe alimentări cu carburant de la staţii de pe raza judeţelor Vaslui, Galaţi şi Bacău, producând un prejudiciu în cuantum total de 36.226 lei, scrie adevarul.ro.

 

Citeşte în continuare…