Un referat cu cântec aprobat de Hurdubae

 

Una dintre primele măsuri luate de Hurdubae la preluarea mandatului a fost desfiinţarea compartimentului media din Primăria Tecuci. În primele zile a rupt de două ori hârtia cu numele compartimentului de pe uşa biroului şi cu un gest teatral îşi informa alaiul care îl însoţea: „Ăsta (compartimentul – n.r.) o să dispară”.

În măsura în care cetăţenii municipiului trebuie să ştie pe ce se duc banii strânşi din impozite şi taxe, desfiinţarea acestui compartiment a fost o decizie foarte proastă.

Mai mult, pentru desfiinţare a pus la cale o strategie devoalată în cele din urmă de Curtea de conturi. A plătit 800 de milioane lei vechi unei firme pentru a întocmi o organigramă, dar până la urmă Curtea de conturi a descoperit că firma nu a livrat nimic în schimbul sumei de bani. Se pare că organigrama a fost întocmită în Primărie sau poate în sediul PSD.

În data de 18 decembrie 2015 consilierii PSD respingeau un referat întocmit de compartimentul media în care se solicita, printre altele, achiziţionarea unui aparat foto în valoare de 5.300 lei. În presă a apărut că se doreşte achiziţionarea unui aparat foto de 100 milioane lei vechi. Propaganda PSD a bătut multă vreme monedă pe această temă şi nimeni nu s-a obosit să o contrazică. Pe lângă atâtea minciuni lansate de PSD Tecuci, ce mai conta una în plus sau în minus?

Miercuri, 20 noiembrie 2019, primarul Hurdubae a aprobat achiziţionarea unui aparat foto în valoare de 5.500 lei, respectiv 55 milioane lei vechi.

 „Aparatul foto video va fi folosit pentru imortalizarea activităţilor şi a întâlnirilor programate de Municipiul Tecuci”, se arată în referatul aprobat de C.C. Hurdubae.

După desfiinţarea compartimentului media, primarul Hurdubae a încheiat o serie de contracte cu tot felul de entităţi media. Primăria Tecuci are un contract cu o firmă privată tocmai pentru activităţile şi întâlnirile programate. Ne este greu să credem că firma respectivă nu are aparatura necesară pentru a onora termenii contractului.

Între timp s-a achiziţionat o cameră video în valoare de 70 miloane lei vechi, pentru înregistrări care vreme de doi ani nu au fost prezentate tecucenilor.

În momentul desfiinţării compartimentului media, instituţia deţinea cel puţin un aparat foto şi o cameră video pentru activităţi şi întâlniri. Să înţelegem că acestea au fost date dispărute, că au fost luate acasă de cineva?

Cât de perfidă poate fi o administraţie care face tocmai ceea ce a criticat la alţii?

 

N.R. Referatul figurează în proiecul de rectificare a bugetului din şedinţa Consiliului local programată mâine, doar la mapa consilierilor, nu şi pe site-ul Primăriei.