Cântec, dans şi voie bună de Ziua Minorităţilor

 

Ieri, 18 decembrie, de la ora 13, la Căminul cultural din comuna Movileni s-a desfășurat un eveniment dedicat Zilei minorităților naționale care, de altfel, s-a marcat în toată țara, evenimentul fiind susținut de Centrul cultural al romilor O Del Amenca.

 În deschidere a fost intonat Imnul internaţional al romilor, Gelem Gelem, cântat de Arun Durancea și Vasile Ioan, elev la Liceul „Ovid Caledoniu” Tecuci. A luat apoi cuvântul organizatorul, Florin Nasture, preşedintele Centrului cultural O Del Amenca.

Timp de trei ore, pe scenă au evoluat cu cântece şi dansuri: Grupul de lăutari din Drăgănești; Mădălina Buriană, clasa a VII-a, de la Şcoala din Drăgănești; Drosu Elisei, de la Şcoala din Barcea; Grupul de colindători Rromano ilo, condus de prof. Ioan Petrișor din Bucumeni; elevi ai Şcolilor „Gheorghe Petraşcu” și „Ion Petrovici” din Tecuci cu dansuri rrome şi Vasile Durancea, elev la Şcoala nr. 2.

 De asemeni, şi-au dat concursul elevi din comuna Movileni, cu dansuri populare, pregătiți de prof. Maria Sandu; Grupul Bucium, format din elevi de la Şcoala „Natalia Negru” din Buciumeni; elevi de la Şcoala gimnazială „Ion Petrovici”, conduşi de prof. Ioan Petrişor; Grupul Rromano Ilo de la Şcoala Gheorghe Petrașcu, din Tecuci; Grupul Florile Prieteniei din Drăgănești, Grupul de lăutari de la Şcoala din Drăgănești; Ansamblul Movileni – Grupa Buburuzelor; Briana Cotigă a încântat publicul cu paşi de balet, cunoscută cu numeroase premii şi apariţii la Tv; un grup de copii din Barcea, conduşi de prof. Gheorghe Stoica.

Copiii au primit diplome și cadouri din partea organizației O Del Amenca.

Gabriela Cotigă, președinte executiv A.U.Rr Galați s-a bucurat enorm de prestaţia tuturor, mulţumind lui Arun Durancea pentru prezenţa la eveniment.

 

 

error: Content is protected !!