Zâzania. Necesitatea unui birou în Primărie destinat consilierilor locali

 

În ultima şedinţă ordinară a Consiliului local Tecuci a fost luată în discuţie necesitatea unei camere în incinta Primăriei pentru audienţele consilierilor locali. Această situaţie a fost discutată şi în alte şedinţe, dar nu s-a găsit încă o rezolvare.

„O problemă care nu s-a rezolvat este camera consilierilor în vederea ţinerii acelor audienţe. Este o lipsă de respect faţă de Consiliul local faptul că nu s-a reuşit să se creeze o cameră”, a ţinut să informeze consilierul local Vasile Diaconu.

Imediat a intervenit primarul în exerciţiu, vizibil deranjat de sintagma „lipsă de respect” şi spunând că până la reabilitarea sălii aflată la parter, în spatele Primăriei, consilierii locali trebuie să mai aştepte.

„Consider că oferind posibilitatea de a avea sedii ale partidelor, aveţi posibilitatea să le ţineţi (audienţele – n.r.) acolo”, a declarat Hurdubae.

„Oamenii au spus să facem o diferenţă între sediul partidului şi locul unde putem să îi primim în calitate de consilieri locali. Noi am pus şi un program, cu ore, cu zile, au venit doar câţiva cetăţeni… Vine un om de la alt partid şi vrea să stea de vorbă cu un consilier. O să se spună că a intrat la PNL, sau că a intrat la ALDE”, a precizat consilierul local Ionel Leonte.

Primarul recunoaşte că spaţiul destinat audienţelor oferite de consilierii locali ar trebui să fie în clădirea Primăriei: „Aşa ar fi corect”.

„Cei care nu sunt membri de partid ce fac?”, a întrebat consilierul local Petru Papuc.

Discuţia a continuat o vreme pe această temă până a ieşit la iveală faptul că în fostul mandat exista o cameră destinată consilierilor locali, însă acum nu mai e.

Conversaţia era pe punctul să alunece pe o pantă periculoasă, iar cineva putea să vină foarte uşor şi să zică faptul că acea cameră destinată consilierilor a dispărut din cauza angajărilor făcute în ultimii trei ani, cărora li s-a pierdut şirul. Din fericire Hurdubae a sesizat acest aspect şi a creat o diversiune, fără legătură cu subiectul conversaţiei.

Dialogul, purtat până atunci în termeni colocviali, a degenerat cu aportul exclusiv al primarului în exerciţiu.