O ruină ecologică: Parcul „Carol I” – Foto

 

În data de 17 ianuarie trăgeam un semnal de alarmă privitor la faptul că parcurile tecucene sunt măcelărite în loc să fie modernizate potrivit hotărârilor adoptate în şedinţa Consiliului local Tecuci din 30 ianuarie 2018.

Articolul poate fi citit AICI.

Astăzi, 22 ianuarie 2020, am vizitat Parcul „Carol I” situat lângă „Ocaua lui Cuza”, unul dintre cele două parcuri pentru care consilierii locali au votat modernizarea.

 Primul lucru care te loveşte vizual de cum intri în parc este lipsa copacilor, apoi gunoiul care este peste tot. Doar în partea dreaptă, cum intri în parc dinspre strada 1 Decembrie 1918, am numărat cioturile a 13 copaci tăiaţi în ultima vreme.

Despre alţi 28 de copaci unii ar spune că au fost toaletaţi, dar aşa cum vedem în imagini aceştia au fost pur şi simplu ciuntiţi. Probabil că se vor usca iar mai apoi vor fi tăiaţi.

Parcul care altădată era un centru de recreere, în care se organizau târguri şi spectacole a ajuns acum o ruină ecologică.

 Persoanele întâlnite în parc spun despre copacii tăiaţi că lemnele rezultate au fost oferite ca ajutoare de încălzire la asistaţii sociali. Şi în parcul „Regina Elisabeta” au fost tăiaţi 19 copaci în ultima vreme, iar lemnele, mai mult ca sigur, au luat tot calea ajutoarelor de încălzire.

Cu toate aceste tăieri de copaci, municipiul Tecuci va candida în curând pentru un loc printre cele mai poluate oraşe din ţară. Atunci când plămânii oraşului sunt puşi unul câte unul la pământ, municipiul Tecuci va ajunge încet, dar sigur, deficitar la capitolul oxigen.

 

Parcul Carol I Tecuci – 22 ianuarie 2020

93 new photos added to shared album