Aroganţă şi tupeu într-o zi de unitate naţională

 

În urmă cu patru ani, chiar în aceste zile, Cătălin Hurdubae era plimbat prin cartierele municipiului pentru a da de ştire tecucenilor, şi nu numai, că este candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Tecuci.

În întâlnirile sale cu tecucenii actualul edil a exagerat cu promisiunile, promiţând 15 km de străzi asfaltate pe an, energie gratuită pentru instituţiile tecucene, spital regional cu 300 de paturi şi multe altele.

Într-un discurs citit vineri, 24 ianuarie 2020, cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor, primarul în exerciţiu a înfierat dezbinarea, manipularea şi promisiunile mincinoase.

„Din păcate astăzi viaţa politică a României este dominată de dezbinare, de manipulare fără scrupule a opiniei publice, pentru urmărirea unui interes personal sau, de ce nu, un interes de partid. Aspiranţii la funcţii publice uită adesea că binele oamenilor este cel mai important şi că promisiunile mincinoase nu rezolvă problemele unei comunităţi”, a declarat Hurdubae.

Trebuie să ai mult tupeu să vii în faţa tecucenilor pentru a da lecţii despre cum să fim uniţi şi nu dezbinaţi în condiţiile în care tocmai ai exclus doi membri de vază din PSD fiindcă nu erau de acord cu tine. Tot de tupeu ai nevoie şi atunci când vorbeşti despre promisiuni mincinoase.

Nu cunoaştem cine a scris discursul primarului, care pare mai mult o autocritică. Vorbeşte despre promisiuni mincinoase sperând că tecucenii au uitat promisiunile făcute, vorbeşte despre dezbinare, atunci când filiala partidului din care face parte este mai dezbinată decât oricând, vorbeşte despre manipulare, atunci când propriul discurs este aberant.

Discursul în sine este o jignire la adresa noastră, a tuturor. Primarul nu ne consideră destul de inteligenţi pentru a sesiza că vorbele lui sunt doar o manipulare a opiniei publice. Cu această aroganţă poate să spună adio unui nou mandat.

 

error: Content is protected !!