Începută şi abandonată: Strada Feroviarilor din Tecuci – Foto

 

Vineri, 18 octombrie 2019, în plină campanie electorală, locuitorii municipiului Tecuci erau înştiinţaţi că a fost dat ordinul de începere a lucrărilor în mai multe zone ale oraşului. Printre cele 19 străzi care urmau să fie reabilitate prin PNDL se afla probabil şi strada Feroviarilor.

Lucrările au început într-un ritm alert, iar primarul municipiului a dat asigurări că are banii necesari pentru a finaliza reabilitarea străzilor.

O dată la o săptămână edilul posta fotografii pentru a ne convinge că lucrările sunt în grafic. Apoi ceva s-a întâmplat, iar peste toate s-a aşternut tăcerea.

Între timp ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a declarat că în urma controalelor efectuate de Corpul de control al ministerului au fost găsite în neregulă lucrări în valoare de 53 de milioane de lei din programele PNDL, iar suma a fost retrasă de la plată.

Astfel, firmele de partid care au obţinut în mod dubios contractele pentru lucrări au rămas cu buza umflată. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul lucrărilor atribuite corect, care primesc în continuare finanţare.

„S-a decopertat asfaltul în decembrie și de mai bine de o lună nu s-a peticit nimic, mai bine o lăsa cum era, mai tare au stricat-o. Cred că nu este şofer în Tecuci care să nu înjure Primăria când trece pe acolo”, ne scrie un cititor cu referire la strada Feroviarilor din Tecuci.

Astăzi, 27 ianuarie 2020, am vizitat această stradă. Lucrările, aşa cum puteţi vedea în imagini, nu au mai avansat de multă vreme. Iar situaţia de pe strada Feroviarilor poate fi întâlnită pe multe străzi din municipiu. Lucrările au fost începute în campania pentru alegerile prezidenţiale şi abandonate la scurt timp după rezultatul alegerilor. Fără nici o explicaţie.

 

Strada Feroviarilor Tecuci – 27 ianuarie 2020

72 new photos added to shared album

 

error: Content is protected !!