Beneficiarii proiectului Şansa T – Alţii decât grupul ţintă

 

Proiectul Şansa T – Măsuri integrate de educaţie, formare profesională, asistenţă socială şi locuire în cartierul Nicolae Bălcescu se desfăşoară de ceva timp în Tecuci.

Scopul acestui proiect este „reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate, prin implementarea de măsuri sociale”.

Grupul ţintă al proiectul sunt localnicii tecuceni. Sau ar trebui să fie

Acţiunile întreprinse în acest proiect derulat cu fonduri europene se referă strict la comunitatea cartierului Bălcescu, nu din alte localităţi şi locaţii.

Aşa ştim şi aşa ne confirmă coordonatorul proiectului, Rodica Constantin, şef birou Fonduri Europene la Primăria Tecuci. Practic, de activităţile care se desfăşoară beneficiază copii şi adulţi din cartierul tecucean.

De la vorbă la fapt este cale lungă. Ţepenii, beneficiari ai proiectului 

În cadrul implementării diverselor activităţi au fost fost prezenţi de la începutul acestei ierni şi rudele (probabil sărace) ale directoarei de la Piaţă – Liliana Cambanache, precum şi persoane care au domiciliul stabil în comuna Ţepu.

Aproape toţi angajaţii Poştei Tecuci sunt prezenţi la cursuri în Bălcescu

Secretarul acestui proiect ocupă aceeaşi funcţie, de secretar, şi la şcoala din comuna Ţepu. Soţia este angajată la Poştă. Neavând probabil cursanţi, s-a gândit să implementeze proiectele cu angajaţii de la Poştă.

Printre aceştia se numără şi o familie, soţ şi soţie care au domiciliul la Ţepu. În imaginile făcute publice pe reţeaua de socializare, în clasele şcolii din Bălcescu sunt cursanţi foarte activi care locuiesc atât în Zona industrială, str. Gheorghe Petraşcu, 1 Decembrie 1918, Trecătoarea Bran din Tecuci, cât şi în comune limitrofe municipiului.

Primarul în exerciţiu care participă regulat la diverse premieri în cadrul acestor acţiuni nu este străin de situaţie.

În loc de concluzii

Ar dori şi restul populaţiei, contribuabilii municipiului, să participe şi să aibă foloase de pe urma acestui proiect, în valoare de 17.620.467,72 lei. Unde trebuie să se înscrie? La partid?

 

G.B.

 

 

3 thoughts on “Beneficiarii proiectului Şansa T – Alţii decât grupul ţintă

  1. Se știe că aceste proiecte au ,,înghițit” 232 de miliarde de lei vechi. Dacă Comisia Europeană va obliga UAT Tecuci să restituie întreaga sumă orașul va intra în faliment, deoarece e greu de crezut că ,,beneficiarii” acestor proiecte vor putea returna acești bani, chiar și dacă își vor vinde proprietățile (case, mașini etc). Am înțeles că cele două proiecte se derulează în continuare, deși se știe că în parte sunt neeligibile, sunt persoane din diverse instituții publice care primesc bani pentru faptul că doar semnează niște hârtii. Nu am auzit pe nimeni să-și dea demisia s-au să refuze banii. De ce? Așteptau ca onorabilii consilieri să voteze aprobarea acestor sume. Ei uite că nu s-a întâmplat. Să vă văd acum nenicule de unde o să dați bani înapoi.

    1. Inainte sa dezinformati cititorii articolelor dvs ar trebui sa va interesati mai amanuntit despre conditiile de participare la acest proiect. Astfel, va astept la sediul Primariei Tecuci, Compartiment Resurse Umane pentru mai multe lamuriri.

  2. Eu cred că redacția nu dezinformează. Dovadă fiind și faptul că membri CL Tecuci au refuzat să aprobe sumele neeligibile cheltuite de Primărie. Am înțeles că nici măcar consilieri locali nu știu cuantumul sumei neeligibile cheltuite de primar. Eu înțeleg că pe lângă sumele primite pe baza proiectului inițial, Primăria a angajat și alte cheltuieli care trebuiesc suportate de bugetul local. Însă, primarul nu a comunicat cuantumul acestei sume. Doamna Felicia în loc să cheme lumea la Primărie pentru lămuriri ar trebui să dea un comunicat de presă prin care să comunice opiniei publice următoarele:
    1- Dacă este adevărat că în cele două proiecte există cheltuieli care au fost imputate de către organele de control?
    2- Dacă este adevărat că reprezentatul uneia din firmele care s-a ocupat de implementarea unuia din proiecte a depus o plângere penală pentru deturnarea fondurilor și organizare de grup infracțional organizat?
    3- Care este cuantumul cheltuielilor neeligibile ce trebuiesc suportate din bugetul local?
    4- Ce s-a cumpărat, s-au cine au fost beneficiarii acestor cheltuieli neeligibile?

Comments are closed.