Locuitorii comunei Șendreni vor beneficia, în cel mai scurt timp, de acces la rețeaua de gaze naturale

 

Galațiul are motive de mândrie: primul contract din România semnat în baza Legii 167/2018, care modifică Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, este în comuna Șendreni. Primarul comunei, liberalul Paul Cristea, în prezența ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a semnat primul contract de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale.

Valoare totală a contractului este de 7.693.779 lei (fără TVA), din care partea suportată de Distrigaz – Sud este în valoare de 724.002 lei, iar partea susținută de comuna Șendreni este în valoare de 6.969.777 lei.

Președintele PNL Galați, senatorul George Stângă, a afirmat că Legea nr.167/2018 este una pe care PNL a promovat-o și care a fost extrem de așteptată de administrațiile publice locale și de cetățeni. George Stângă a precizat că „prin această lege am reușit să transferăm concesionarea serviciului de distribuție a gazelor naturale de la Ministerul Energiei către unitățile administrativ-teritoriale”.

Liderul liberalilor gălățeni a adăugat că această lege va contribui la dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale, deoarece numai o treime din populația României are acces la gaze naturale, în timp ce restul românilor nu sunt conectați la reţeaua de gaze naturale, demers care ar trebui să fie normal în secolul al XXI-lea!”.

„Mă bucur că primul contract a fost semnat de către o comună din județul Galați! Este o nouă dovadă a ceea ce presupune o administrație condusă de un liberal. Îmi doresc ca, după alegerile locale, tot mai multe localități gălățene să fie conduse de primari liberali, astfel încât să le acordăm şanse reale de dezvoltare şi să le furnizăm servicii moderne!”, a conchis președintele PNL Galați, George Stângă.