Valentine’s Day la Tecuci – Foto

 

De la simplele ritmuri păgâne, la scrisorile de dragoste și apoi trecându-se la cereri în căsătorie, Sărbătoarea Iubirii, Valentine’s Day, își are originea la 14 Februarie 496. Ea este considerată a doua mare sărbătoare, după Crăciun. Sărbătorită în  numeroase țări ale lumii, această a început să prindă teren și în România, mai ales după anul 1990, cu toate că pentru noi, pentru poporul nostru, adevărata sărbătoare a dragostei rămâne Dragobetele care se sărbătorește la 24 februarie.

 Casa de cultură din Tecuci nu putea rămâne indiferentă în fața acestei îndrăgite sărbători și astfel, vineri, 14 februarie 2020, sala Studio a fost arhiplină pentru a asista la un spectacol foarte bine pregătit și integrat.

Prezentatorul Mihail Vasilache, într-o formă deosebită, a început prin a spune câteva cuvinte despre această sărbătoare, după care a invitat în scenă perechea de dansatori Robert Cristian Avram și Denisa Aevoae, de la Clubul de dans din Tecuci, pereche care dansează împreună de un an și a cucerit unele premii. După aceasta, prezentatorul a rămas cu microfonul în sală spunând că scena aparține numai interpreților.

Astfel, a urmat solista Alberta Mititelu, apoi Ioana Brat, apoi solista Simona Rugină. A fost rândul tinerelor soliste Roxana Dănceanu, Ana Dimitriu și Mădălina Buruiană,  ultima cu piesa „Je Taime”. A intrat apoi pe scenă solista Daniela Rusu, o voce foarte plăcută, urmată de Alexandra Zaharia, pe care prezentatorul o consideră fascinată de arta fotografică dar foarte îndrăgostită de muzică, ea obținând până acum, numeroase premii. A fost rândul talentatului Ștefan Chirvase, o voce foarte frumoasă care a cucerit imediat publicul. Acum, nu a mai venit cu a lui chitară de care este foarte îndrăgostit,

 Prezentată ca fiind mereu cu zâmbetul pe buze, Ana Andrei a avut și ea o prestație foarte reușită, mult apreciată de public.

Trupa de dans „Arlechino” ne-a demonstrat și de această dată de ce este mereu pe podiumurile de premiere, la concursurile la care participă. A urmat talentata Daria Şărban, recent finalistă la concursul Ficco de la Ploiești, ea fiind elevă în clasa a V-a la Școala „Iorgu Iordan” din Tecuci. Spectacolul a continuat cu o altă surpriză, tânărul Ioniță Halunga, după care o altă voce foarte plăcută, Sara Mihai.

Încântător a fost și micuțul interpret Nicolas Ghiorghiu, în vârstă de 6 ani, cu frumoasa piesă „Sărut femeie mâna ta”. A urmat Ilaria Bejan, acompaniată  coregrafic de interpretele Alexandra Zaharia, Daria Şărban și Sara Mihai, toate cu telefoane în mână, pe post de lanterne, dovadă a strânsei prietenii ce le leagă. A intrat în scenă apoi tânăra Andra Lazăr, elevă în clasa a X-a la CNAE.

 În încheiere, publicul s-a bucurat de recitalul fostului elev al Casei de cultură, apoi absolvent al Universității Dunărea de Jos, secția canto, acum profesor de canto și referent la instituţia culturală, Claudiu Daniel Vișan. El ne-a prezentat piesele „Cât de frumoasă ești”, „Dă-mi sărutul tău” și „O, Doamne, ce frumoasă ești”, piese cu un frumos grup de patru interprete pe post de dansatoare.

Conducerea muzicală și pregătirea elevilor a fost asigurată de profesorii Daniel Claudiu Vișan și Mircea Călianu iar coregrafia, ca de obicei, Nicoleta Cucoaneș.

A fost un spectacol plăcut, reușit, mult aplaudat de cei prezenţi în sală.

 

Iancu Aizic

 

Valentine’s Day Tecuci – 14 februarie 2020

24 new photos · Album by Ziarul Tecucean

 

error: Content is protected !!