Tecuciul va avea un birou de eliberare permise auto și înmatriculări auto

 

Anunțul a fost făcut de prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu, chiar la Tecuci. Acesta i-a cerut primarului Hurdubae să pună la dispoziție un spațiu adecvat. Lucian Costin, președintele PNL Tecuci, inițiatorul acestui demers, alături de senatorul PNL George Stângă, le-a mulțumit celor aproape 10.000 de semnatari ai petiției „Permis de Tecuci”

Liberalii tecuceni au surprins prin inițiativa civică „Permis de Tecuci”. În doar câteva luni, peste 10.000 de tecuceni, dar și locuitori comunele limitrofe, au semnat această petiție, sătui de drumurile la Galați pentru a-și ridica permisele ori certificatele de înmatriculare. Din păcate, deși această doleanță putea fi rezolvată mult mai repede, cele 10.000 de semnături nu au sensibilizat Guvernul PSD. Doar că, în urma discuțiilor dintre Lucian Costin, liderul PNL Tecuci, cu ministrul de Interne, Marcel Vela și prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu, situația a fost deblocată, iar Tecuciul va avea un punct de lucru eliberări documente auto.

„Permis de Tecuci”. Când 10.000 de semnături contează!

Marcel Velea, George Stângă şi Lucian Costin

 Lucian Costin, președinte PNL Tecuci: „Sunt mulțumit. După mai bine de un an și jumătate de la demararea acestei acțiuni, suntem aproape de final. Am reușit. M-am întâlnit atât cu ministrul Vela, cât și cu prefectul județului Galați, unde am găsit o deschidere totală. Tecuciul va avea un punct pentru eliberări permise auto și înmatriculări. Gata cu drumurile la Galați, gata cu timpul irosit, gata cu banii cheltuiți inutil. Le mulțumesc celor aproape 10.000 de semnatari ai petiției noastre, din Tecuci și din comunele limitrofe, pentru că au crezut în demersul nostru, în reușita acestei ințiative. Acest punct ar fi putut fi deschis mult mai repede, dacă Guvernul Dăncilă, PSD, ar fi înțeles necesitatea sa și ar fi tratat altfel doleanțele tecucenilor. Această reușită demonstrează că, uniți, în jurul unui proiect comun, putem schimba lucruri în bine. Acum, totul depinde de rapiditatea cu care primarul Hurdubae va pune un spațiu la dispoziție”.

 Prezent la Tecuci pentru implementarea acestui proiect, prefectul Avramescu a declarat că dorește să-și deschidă și un birou pentru audiențe, astfel încât tecucenii să nu se mai deplaseze la Galați pentru rezolvarea unor probleme care țin de Prefectură.

„Să vedem cum se va concretiza discuția purtată astăzi cu conducerea administrației locale, pentru că eu am nevoie de două încăperi pentru a pune în aplicare aceste proiecte. Sper că se va înțelege că este o dorință care a reieșit după lungi discuții publice, o dorință a comunității tecucene. Totul depinde acum doar de voința locală”, a conchis prefectul Avramescu, după întâlnirea cu primarul Hurdubae.

În urma discuțiilor dintre prefect și primar, este posibil că viitorul punct pentru eliberări permise și certificate de înmatriculare auto ar putea fi deschis în fosta grădiniță de pe strada 1 Decembrie 1918 sau într-un spațiu situat pe strada Maior Genoiu, în imediata vecinătate a Poliției Rutiere. 

 

Ștefan Ionescu