Lovitură de teatru: Viceprimarul îşi recâştigă funcţia în instanţă

 

Astăzi, 20 februarie 2020, Curtea de Apel Galaţi a dat o decizie definitivă în dosarul în care fostul viceprimar al municipiului Tecuci are calitatea de reclamant, iar Instituţia Prefectului Galaţi cea de pârât. Concret, Dănuţ Pintilie a cerut în instanţă suspendarea executării ordinului prefectului nr. 386/04.12.2019, prin care a fost demis din funcţia de viceprimar al municipiului Tecuci.

„Admite recursul. Casează sentinţa nr. 1/10.01.2020 pronunţată de Tribunalul Galaţi şi în rejudecare: Admite cererea Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 386/04.12.2010 emis de către pârât până la pronunţarea instanţei de fond. Definitivă”, este soluţia pe scurt a Curţii de Apel Galaţi.

În şedinţa Consiliului local Tecuci din data de 30 ianuarie 2020, la interperalea consilierului local Ionel Leonte, secretarul Primăriei, Valerica Fotache, a dat asigurări că decizia de demitere a viceprimarului Dănuţ Pintilie este legală. Se pare însă că nu îndeplineşte condiţiile de legalitate, iar Curtea tocmai a anulat această decizie.

Disperarea municipalităţii este mare. Pentru a putea trece proiectele de hotărâre, administraţia mai are nevoie de un vot în Consiliul local, de la alt partid în afară de PSD, iar funcţia de viceprimar a fost promisă consilierului UNPR în schimbul votului. Cum funcţia de viceprimar nu mai e vacantă, rămâne să urmărim cum vor vota consilierii.

 

error: Content is protected !!