Tecuciul în pericol! Hurdubae vrea să tragă tecucenilor un tun de 300 miliarde lei

 

 

După ce au falimentat Tecuciul, incompetentul Hurdubae și consilierii PSD au pus la cale o lovitură financiară de proporții. Totul se realizează cu o viteză uimitoare

Astfel, pentru ședința Consiliului local care va avea loc marţi, 25 februarie, la ora 16,  primarul Hurdubae propune spre votare contractarea de către Primărie a unui împrumut de 300 miliarde lei, plătibil în 20 de ani.

Anunțul a fost făcut public pe site-ul Primăriei Tecuci, miercuri 19 februarie, ora 15.35.

Planul de a-i îndatora pe tecuceni cu 300 miliarde lei a fost ținut la secret până acum de către Hurdubae și gașca din jurul său (condusă de consilierul personal Constantin Grosu), mizând pe o acțiune fulger, care să îi ia pe nepregătite atât pe cei din opoziție cât și societatea civilă.

Hurdubae încearcă metoda „Noaptea ca hoții”. Liberalii încearcă să stopeze această intenție și vor consultarea tecucenilor

Președintele PNL, Lucian Costin, spune că hoții nu vor fi lăsați să fure: „Am luat act de situația periculoasă pusă la cale de cei de la PSD. Poziția noastră, a liberalilor tecuceni, este fermă și fără echivoc: ne opunem categoric unui astfel de împrumut aventuros și riscant. Modul în care ni se impune această contractare împovărătoare, fără consultare publică, fără dialog și transparență, arată pe de o parte disperarea celor de la PSD, iar pe de alta, reaua credință și neseriozitatea acestora. Toată acțiunea ne amintește de metodele pesediste nedemocratice de tip „Noaptea ca hoții”. Rapiditatea cu care încearcă primarul Hurdubae această îndatorare publică, acum pe sfârșit de mandat, ridică multe semne de întrebare”.

Cum să dai încă 300 de miliarde pe mâna unui incompetent, ajuns primar din postura de agent de asigurări?

Liderul liberalilor tecuceni a mai ținut să precizeze: „Știm că în calitatea sa de primar Hurdubae a fost un prost administrator al orașului. Risipitor, dezinteresat și neimplicat. Mai mult, penibilul și incompetența administrației Hurdubae au ajuns de notorietate națională.

 Modul în care ni se propune acest împrumut, de 300 miliarde lei, este o jignire la adresa tuturor tecucenilor, fiind, totodată, un demers periculos și nociv pentru oraș. De aceea, anunț public că cei patru consilieri PNL vor vota marți împotriva acestui împrumut și fac apel către ceilalți reprezentanți locali, consilieri ai ALDE, PMP, și chiar către PSD-iștii de bună credință, să stopeze aventurile financiare puse la cale de Hurdubae și clica de interese din jurul său”.

Totodată Lucian Costin invită localnicii din municipiu să participe în număr cât mai mare la ședința Consiliului local de marți, 25 februarie, ora 16, ședința fiind publică, desfășurându-se în sala Primăriei Tecuci. Tecucenii vor avea posibilitatea să vadă cum îi reprezintă aleșii locali.

Până atunci puteți să îi vedeți pe consilierii locali în care Hurdubae își pune speranța că o să îi voteze împrumutul de 300 miliarde lei.

 

 

One thought on “Tecuciul în pericol! Hurdubae vrea să tragă tecucenilor un tun de 300 miliarde lei

  1. Acest împrumut este ilegal. CL Tecuci nu a aprobat niciun fel de studiu de fezabilitate și proiect pentru efectuarea așa-ziselor lucrări de reparatii, care nici măcar nu au fost trecute în buget. De asemenea, nu a avut loc nicio licitație pentru efectuarea acestor reparații și încredințarea directă pentru o asemenea sumă este ilegală. Chiar dacă Codul Administrativ adoptat de guvernarea Dragnea îi scote de sub incidența penală pe primarii, consilierii și funcționarii primăriei care vor pune în aplicare o astfel de hotărâre vor fi direct răspunzători în fața legii.

Comments are closed.