De la primar la primadonă nu e decât un pas

 

Au trecut aproape patru ani de când administraţia PSD face legile la Tecuci, timp în care şedinţele Consiliului local au fost transformate adeseori într-un circ ieftin, de tarabă.

„Nu înțeleg de ce, în condițiile în care primarul nu este membru al Consiliului local, se permite acestuia să stea la masă cu consilierii și practic să conducă ședințele. În mod legal el trebuie să ia loc în public și să intervină doar atunci când consilierii solicită lămuriri la proiectele de hotărâri care îl au drept inițiator și numai cu încuviințarea președintelui de ședință. Dacă s-ar proceda așa nu ar mai exista momente tensionate în timpul ședințelor, care trebuie să o spunem sunt provocate de primar, așa cum de altfel s-a întâmplat și astăzi”, scrie Mihai.

Într-adevăr, şedinţele Consiliului local sunt pentru discutarea şi validarea proiectelor necesare municipiului, nu pentru atacurile primarului, cu aer de primadonă, la adresa celor care nu sunt de acord cu proiectele pe care le-a iniţiat.

Primarul în exerciţiu deturnează atenţia consilierilor şi audienţei de la utilitatea sau legalitatea proiectelor prin monologuri interminabile din care, până la urmă, reiese că el a făcut un favor municipiului Tecuci prin propunerea unui proiect sau altul, iar noi, cei care ne împotrivim proiectului, suntem nişte nerecunoscători.  

 

error: Content is protected !!