Cât ne costă şi cât durează asfaltarea întregului municipiu cu administraţia Hurdubae

 

În această săptămână viitorul municipiului Tecuci a scăpat ca prin urechile acului de birul unor rate pe 20 de ani după ce împrumutul de 300 miliarde lei vechi a fost stopat în faşă de către consilierii opoziţiei.

Pentru a ne face o idee despre glonţul care ne-a şuierat pe la ureche este de ajuns să privim lucrurile din următoarea perspectivă.

Dacă un mandat de primar ar fi de 24 de ore, primarul a solicitat un împrumut la ora 22,15. Mai trec 45 de minute până poate fi accesat. Ce se poate face cu un împrumut obţinut cu o oră înainte de terminarea mandatului?

Cu cei 300 de miliarde primarul avea de gând să asfalteze 17 km de străzi ale municipiului Tecuci, aşa cum a afirmat în şedinţă. Cum străzile municipiului însumează 117 km, dacă pentru asfaltarea a 17 km avem nevoie de 20 de ani, pentru toate străzile e nevoie de 137 de ani şi 8 luni. Dat fiindcă 17 km ne costă 300 de miliarde lei vechi, cei 117 km ne vor costa 2.065 miliarde lei vechi.

Prin metoda reducerii la absurd, să zicem că administraţia PSD va primi un împrumut de 300 de miliarde. Vedeţi administraţia gestionând aceşti bani în condiţiile în care nu a fost în stare să gestioneze o şedinţă a Consiliului local cu trei proiecte aflate pe ordinea de zi?