Sfârşitul epocii Hurdubae. Reacțiile cetățenilor după aflarea veștii că a fost aprobat ilegal un împrumut de 300 miliarde

 

Miercuri, 4 martie 2020, Tecuci. Au trecut mai mult de 24 de ore de când, în şedinţa Consiliului local Tecuci, primarul Hurdubae a forţat un împrumut în valoare de 30.000.000 lei, respectiv 300 miliarde lei vechi.

Împrumutul a fost votat de 11 consilieri locali, fără ca proiectul să fi fost în dezbatere publică, fără ca proiectul să aibă avizul comisiei de specialitate din Consiliul local.

Pentru ca tecucenii să plătească timp de 20 de ani suma de 300 miliarde plus dobânda, au votat următorii consilieri locali: Diaconu Monica – PSD, Militici Gheorghi – PSD, Câmpanu Tudor – PSD, Martin Mihai – PSD, Doscaş Constantin – PSD, Popa Niculae – PSD, Dumitriu Gina – PSD, Bulhac Constantin – PSD, Croitoru Cezar – UNPR, Samir Oancă – independent şi Lovin Olimpia – PMP.

Un sondaj creat online a arătat că doar 4 % dintre tecuceni sunt de acord cu împrumutul, restul de 96 % fiind împotriva acestui împrumut. Asta înseamnă că cei 11 consilieri locali reprezintă doar 4 % dintre tecuceni. Cu toate acestea ei s-au erijat în vocea poporului, votând pentru împrumut.

În lipsa unei dezbateri publice pe tema împrumutului, redăm o parte dintre reacţiile tecucenilor la aflarea votului din Consiliul local Tecuci.

„Cred că trebuie deschis un dosar penal și pe numele primarului Hurdubae. Acesta deși nu este membru al Consiliului local practic a condus ședința de astăzi, fiind cel care i-a instigat pe consilierii rămași în sală la încălcarea legii, deși secretara Mirela Căpraru a atras atenția că se comite o ilegalitate. În aceste condiții cred că consilierii opoziției trebuie să depună o plângere la parchet împotriva primarului Hurdubae pentru instigare la nerespectarea legii și constituire de grup infracțional organizat, altfel fărădelegile acestor indivizi nu vor putea fi stopate”, a scris Stela.

„Cum minte primarul: susține că votul comisiilor este consultativ. Secretara Primăriei a prezentat textele de lege prin care le-a comunicat consilierilor că comit o ilegalitate dacă supun dezbaterii aceste proiecte. La alt nivel, și Curtea Constituțională a declarat ilegal guvernul Orban 2, deoarece mai mulți miniștri nu aveau avizul comisiilor parlamentare, deși votul acestora era consultativ. PSD-ul când le convine fac apel la lege, când nu, o încalcă cu bună știință. Întrucât există suspiciunea rezonabilă că prin acestă manevră se încearcă sifonarea banilor publici în favoarea unor firme pesediste, solicit public autosesizarea Parchetului. Oameni buni e vorba 300 de miliarde pentru care tecucenii vor plăti timp de 20 de ani, cu tot cu dobânzi, o sumă totală de aproape 500 de miliarde. Pentru ce? Pentru o iluzie: 17 km de străzi asfaltate”, spune Lucia.

„Aveți perfectă dreptate, primarul ne oferă iluzii. Nu au fost în stare să construiască, în 8 ani, cei 7,5 km de centură și vor reuși în doar 3 luni 17 km. Astea sunt povești de adormit copiii. Tot să fii primar, cu așa tunuri”, scrie Mirel.

„Probabil că unii dintre cititorii dumneavoastră știu că primarul mai are înregistrat un dosar la DNA pentru constituire de grup infracțional, cel în care a fost reclamat de managerul Casei de Cultură, Lucia Gologan, dată afară ilegal, conform unei hotărâri judecătoreşti definitive, din primăvara anului trecut, pe care primarul a refuzat să o pună în aplicare, adică să o repună pe Lucia Gologan în funcție. Mai mult, aceasta a blocat anul trecut conturile Primăriei pentru a obține banii câștigați prin hotărâre judecătorească. În mod normal banii trebuiau plătiți de primar și membrii comisiei care au hotărât ilegal destituirea Luciei Gologan. Din acea comisie a făcut parte (întâmplător sau nu, doar organele abilitate ne vor putea spune) și a dat cu subsemnatul în fața procurorilor și consiliera PMP, Olimpia Lovin”, spune Lucian.

Iar reacţiile tecucenilor continuă să vină. Datoria noastră este să le facem auzite.

 

2 thoughts on “Sfârşitul epocii Hurdubae. Reacțiile cetățenilor după aflarea veștii că a fost aprobat ilegal un împrumut de 300 miliarde

  1. Orice tecucean cu scaun la cap își dă seama că acest împrumut este un tun. Nu vă mint, toți prietenii care m-am întâlnit astăzi spuneau același lucru: domnule dacă vrea să repare străzile de ce nu a întocmit niciun proiect cu fonduri europene pentru asta? Nu puteau fi furați bani? Care tâmpit din orașul ăsta poate crede că vor fi făcute 33 de străzi în cele trei luni de mandat al actualului primar. Doamne, am ajuns bătaia de joc a tuturor parveniților. Oare mai scăpăm de ei?

  2. Onorată redacție, doresc să știu dacă la această ședință de consiliu a fost aprobat bugetul. Vă mulțumesc.

Comments are closed.

error: Content is protected !!