Măsuri anunţate în România privind coronavirusul. Apel către persoanele care au călătorit pe ruta Bucureşti – Galaţi

 

Astăzi, 8 martie 2020, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – dr. Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății – Horațiu Moldovan au anunţat o serie de măsuri care se vor lua pe teritoriul României privind noul coronavirus (COVID-19).

Începând de astăzi și până la sfârșitul lunii, cu posibilitatea de prelungire, pentru a limita răspândirea coronavirusului au fost anunţate următoarele măsuri:

– suspendarea cursurilor în școlile unde se raportează cel puțin un caz de coronavirus;

– interzicerea activităților în aer liber sau în incinte cu participarea unui număr mai mare de 1000 de oameni;

– se interzice accesul în spitale al aparţinătorilor şi al studenţilor de la facultăţile de medicină şi farmacie, cu excepţia voluntarilor;

– se recomandă ca românii să nu circule în zonele afectate de coronavirus, iar cei care se află în aceste zone să nu vină în România;

– persoanele aflate în izolare şi care au cumpărat bilete pentru a pleca în străinătate nu vor avea voie să iasă din izolare.

În cadrul conferinţei s-a reamintit faptul că declararea la intrarea în țară a altor zone decât cele din care vin intră sub incidență penală. Au fost aplicate amenzi de până la 20.000 de lei persoanelor care au încălcat regulile.

Apel Public

La Galaţi şi Brăila a fost lasat un apel public către cele 17 persoane care au călătorit în data de 29 februarie, în jurul orei 12.15, pe ruta Bucureşti – Urziceni – Buzău – Brăila – Galaţi, cu microbuzul marca IVECO, de culoare albă, şi număr de înmatriculare B 83 ZAD.

„Sunt rugate să se izoleze la domiciliu şi să contacteze în cel mai scurt timp autorităţile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galaţi), persoanele care în data de 29 februarie a.c. au circulat spre Galaţi, folosind microbuzul, cu plecare din Bucureşti (Gara de Nord). Sunt vizate persoanele care au folosit cursa cu plecare de la ora 12.15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul şi IDM Basarab”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.  

Apelul vine după ce o persoană de 72 de ani, din Galaţi, confirmată pozitiv la testare, a intrat în contact cu mai multe persoane în data de 29 februarie, în drumul de la aeroport acasă.

Italia a anunţat provinciile care intră în carantină

În noaptea de sâmbătă spre duminică guvernul italian a anunţat măsuri de carantină sau izolare pentru cea mai mare parte din nordul țării.

Sunt vizate provinciile: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso și Veneția.

Aproximativ 16 milioane de cetăţeni, care locuiesc în aceste provincii, sunt vizaţi de aceste măsuri.

 

 

2 thoughts on “Măsuri anunţate în România privind coronavirusul. Apel către persoanele care au călătorit pe ruta Bucureşti – Galaţi

  1. Problema coronavirusului este tot mai gravă. Din păcate în Tecuci nu vedem nicio preocupare a autorităților în vederea luării măsurilor necesare pentru a preveni răspândirea acestei epidemii în oraș. Domnule primar lăsați spectacolele și campania electorală și preocupați-vă de starea de sănătate a locuitorilor: strângeți câini vagabonzi de pe străzi, igienizați orașul, asigurați substanțe dezinfectante la instituțiile publice, pregătiți locuri pentru carantină, pregățiți spitalele, instituiți puncte de control la intrarea în oraș pentru a identifica persoanele care vin din Italia, și pot pune în pericol sănătatea locuitorilor (știindu-se că în ultimile 24 de ore zeci de mii de persoane printre care și români au fugit din nordul Italiei, înainte de instituirea carantinei) și punerea lor în carantină sau izolare la domiciliu. Nu mai este timp de pierdut.

  2. Salvarea nu stă în autorități, salvarea e în noi oameni buni. Dacă vreți să nu intre boala și mai apoi moartea în oraș închideți ușile celor care vin din Italia, nu intrați in contact cu persoane care vin din Italia și anunțați autoritățile în momentul în care observați că aveți vecini s-au întors din Italia. E foarte simplu aceste persoane trebuiesc băgate în carantină.

Comments are closed.