Reușit concert pentru Ziua Femeii la Ateneul tecucean

 

Ateneul Fundaţiei Pelin din Tecuci a găzduit sâmbătă, 7 martie 2020, un apreciat recital cameral oferit cu multă generozitate de talentatele interprete Raluca Dobre, lector universitar doctor la Universitatea Națională de Arte din Iași, la vioară și Gina Mihaela Pavel, lector universitar doctor la Universitatea Transilvania din Brașov, la pian.

 Deschizând evenimentul, gazda Ateneului, Doru Eugen Pelin ne spune că oferă cu tot dragul acest spectacol pentru apropiata Zi Internațională a Femeii. Iar noi, cei din publicul spectator, am considerat că nu se putea să ni se ofere, cu această ocazie, un alt spectacol decât cel de față.

Cele două renumite și apreciate interprete, așa cum am spus mai sus, sunt absolvente ale Universității de Arte George Enescu din Iași, după care au urmat masteratul, devenind lector universitar doctor.

În program, au fost prezentate piesele Marron y Azul, Michelangelo 70, Le Grand Tango, Resurrection del Angel, Anotimpurile din Buenos Aires, Păsările pierdute, Escualop, Oblivion și Libertango.

 Am admirat în primul rând gingășia prin care Raluca conducea arcușul pe strunele viorii și finețea prin care Gina atingea clapele  pianului. Dovadă clară că publicul a fost încântat de fascinația și reprezentația celor două interprete este faptul că s-a solicitat și un Bis – oferit cu multă generozitate de talentatele interprete.

Discutând după spectacol cu cele două interprete, aveam să aflu că au fost colege la facultate și, deși una din ele este la Iași iar cealaltă la Brașov, dragostea față de muzică și de concerte le face să se reunească din când în când și să ofere minunate spectacole celor ce iubesc cu adevărat muzica. Pentru acest lucru le felicităm și cu această ocazie!

 

Iancu Aizic