Vremea se răceşte. Cod Galben de ninsori

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare şi o avertizare de Cod Galben, valabile începând de astăzi, 21 martie, ora 18, până miercuri, 25 martie 2020, ora 8.

Începând din această seară, până miercuri dimineaţă, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.

Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

Cod Galben

Interval de valabilitate: 21 martie, ora 20 – 23 martie, ora 2. Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, viscol.

Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

 

error: Content is protected !!