Managerul Bibliotecii și-a prezentat demisia înaintea evaluării. Se pregătește terenul pentru un concurs de ocupare a funcției vacante

 

În ședința Consiliului local din 25 februarie, s-a votat aprobarea regulamentului de organizare a evaluării managerului Bibliotecii municipale Tecuci și au fost aleşi membrii care vor face parte din comisia de examinare. În perioada 3-16 martie a.c. managerul Ionica Nasie trebuia să prezinte raportul de activitate pe anul 2019 și să susțină un interviu.

Constatând că nu apare publicat nicăieri rezultatul acestei evaluări, am solicitat un răspuns Primăriei. Răspunsul a fost că nu s-a mai susținut nici o evaluare deoarece directoarea și-a depus demisia, fiind acum în preaviz, și în următoarea perioada va avea loc un nou concurs pentru ocuparea funcției de manager al Bibliotecii.

Totodată, s-a afirmat că această situație era cunoscută de consilierii locali, întrucât li s-a adus la cunoștință. Am contactat telefonic câțiva consilieri locali din diferite partide dar nimeni nu știa nimic, nu li s-a comunicat nici verbal, nici prin email.

Ionica Nasie a refuzat să vorbească despre motivul care a determinat-o să facă acest gest, nedorind să dezvolte subiectul.

Din surse, aflăm că directoarea a fost supusă terorii în ultima lună, deoarece primarul Hurdubae i-a cerut în nenumărate rânduri să o demită din funcție pe Alina Mircea, angajată bibliotecară în anul 2017 tot de administrația actuală. Reamintim că Alina este soția fostului city manager Iulian Mircea. În plus, este și însărcinată, motiv pentru care este dificil să o destitui în situația aceasta.

Se vehiculează ideea că viitoarea directoare a Bibliotecii va fi persoana care a fost destituită în urmă cu trei ani, din aceeași funcție, de către senatorul tecucean.

Încurcate sunt ițele pe care poate să le combine și dezbine actuala administrație!

 

One thought on “Managerul Bibliotecii și-a prezentat demisia înaintea evaluării. Se pregătește terenul pentru un concurs de ocupare a funcției vacante”

  1. Da, este adevărat. Până la impunerea restricțiilor mă duceam destul de des la bibliotecă, și o găseam pe biata femeie răvășită, cu lacrimi în ochii, relatându-mi teroarea la care era supusă de primar, deoarece refuză să o de-a afară pe soția administratorului public al orașului. Era singurul manager implicat în viața culturală a orașului și din punctul meu de vedere este o mare pierdere pentru tecuceni. (Bine că l-au păstrat pe Burlacu, surse din CL susțin că ar avea contract de management pe 5 ani. De ăsta nu ne scapă nIci dracu). De altfel, doamna Nasie a fost singurul manager de la instituțiile din oraș care a câștigat concursul fără a fi propusă de primar, poate ăsta a fost și motivul șicanelor permanente la care a fost supusă. Și mai știu că dosarul de evaluare a activității acesteia a primit o notă 9, 25 din partea Direcției Județene Galați. Cele două volume ale dosarului le-am citit și eu, și pot să vă spun că am rămas surprins de ceea ce a putut face femeia asta, bineînțeles împreună si cu sprijinul doamnelor bibliotecare. Păcat, mare păcat. Nu știu dacă e potrivit să fie înlocuită cu cineva care a luat trei și ceva la concursul anterior. Soluția? Primarul incompetent să-și dea demisia și doamna Nasie să revină.

Comments are closed.

error: Content is protected !!