Trupa AKIKAI Tecuci – Din nou apreciată pe scena de la „Românii au talent”

 

Înștiințat fiind de faptul că în emisiunea de vineri, 27 martie 2020, de la Pro TV, va fi prezentă și îndrăgita trupă tecuceană, am așteptat acest lucru cu nerăbdare. Urmăream aspecte din numerele ce trebuiau să apară și nu vedeam această trupă, gândind că poate nu am fost bine informat.

Surpriza mare a venit atunci când urmărind un interesant număr cu multă mișcare, imaginație, jocuri de lumini, întuneric și mai ales multă acțiune, coregrafie și ingeniozitate, atunci când luminile s-au aprins și a venit de la unul din membri juriului, Andi Moisescu întrebarea „Cine sunteți” răspunsul să vină repede „Suntem Trupa Akikai din Tecuci”. Și atunci, bucuria mea a fost și mai mare. Imediat, Andi și-a reamintit că a mai jurizat această formație iar instructorul acesteia, Vasile Iku Volanschi, a spus că au trecut de atunci zece ani.

Trupa a fost înființată cu mai mulți ani în urmă, prin anul 1987, într-o toamnă, Akikai, în traducere din japoneză însemnând chiar „Toamna”.

 Trupa activează sub egida Federației Române de Arte Marțiale și a reușit să se impună repede atât în țară cât și peste hotare, aducând numeroase premii și purtând cu bucurie numele municipiului nostru, Tecuci.  În spectacolul recent, un alt membru al juriului, Mihai Petre, a apreciat programul la care a asistat cu mare plăcere, spunând că totul a fost ca de pe un calculator. Andra, la fel ca și Florin Călinescu, au oferit cu multă plăcere acel DA şi a spus în final „Ne revedem cu mare plăcere, cu patru de DA în etapa următoare”.

Felicitări membrilor trupei și, mai ales, celor care îi pregătesc și conduc!

 

Iancu Aizic     

 

          

error: Content is protected !!