Minciună și manipulare în plină bătălie COVID

 

Când orgoliile întunecă judecata, căderea în ridicol este asigurată în procent de 99%. Chiar și ultimul ghiont, ca procentul să devină deplin, nu este nevoie să vină din altă parte, ci din pasul tău, prost gestionat, animat de iluzorii câștiguri. Trist este că, o dată cu tine, suferă și alții.

Cum altfel decât prostie pot fi catalogate ieșirile triumfaliste din ultimele zile ale administrației locale; ale unui primar care a văzut o oportunitate din pandemia care ne-a cuprins şi ale unui senator bucuros că nu se mai vorbește de şoseaua de centură, spital regional, ci despre viruși?

„Oameni buni!”, „Am reușit!” „Solidaritate!”, sunt câteva dintre urletele de bucurie ale celor cu care noi, tecucenii, avem ghinionul să conviețuim în această perioadă. Își imaginează că semnele de exclamare de la fiecare urlet se cuantifică în voturi. De aceea, mint.

Cei enumerați mai sus, în spatele cărora se află alți talibani care nu văd realitatea, au mințit în legătură cu Spitalul Municipal „Anton Cincu”. Au încercat să fure un start, deși astăzi concurează doar cu propria neputință. Au anunțat că spitalul nu va fi suport pentru COVID 19, fără să consulte un document oficial, fără să dea un telefon la minister, fără să sune măcar la Prefectura Galați. Și au mințit!

 

Realitatea despre rolul Spitalului Municipal „Anton Cincu” în pandemia de coronavirus

Avem un profund sentiment local, iar teama de necunoscut ne face irascibili. Mulți tecuceni s-au speriat când în media au apărut primele informații despre Spitalul Municipal care va deveni suport pentru COVID 19. Se impune să clarificăm cel puțin două aspecte:

– În primul rând că nu este „spitalul nostru”;

– Oare cum s-ar întoarce roata dacă tecuceni infectați cu coronavirus nu ar fi tratați aici, ci naiba știe pe unde?

O știm cu toții, spitalul nu are dotările necesare, iar personalul medical este speriat. Pe bună dreptate. (Oare din vina cui? Acesta este un subiect asupra căruia vom reveni.)

De aceea, prefectul Avrămescu a trimis o adresă Ministerului Sănătății fără ca „spitalul nostru” să figureze pe lista spitalelor suport. Doar că ministerul, aflat și el, ca noi toți, în stare de urgență, a considerat că fiecare unitate medicală, mai puțin spitalele militare care au un regim special, strategic, poate să devină suport pentru COVID 19. Iar Spitalul Municipal a fost trecut pe lista spitalelor care devin suport COVID 19!

 Hilar este că cei doi neghiobi, că nu le poți spune altfel, au citit adresa de la Prefectură (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) către minister, au confundat-o cu un ordin de ministru și au sărit pe facebook, cu urlete urmate de semne de exclamare „Spitalul nostru nu va fi spital suport!”.

Acestea sunt faptele. Nu știm ce ar trebui să se întâmple cu cei doi, senator şi primar, nu știm nici măcar dacă vor avea decența să-și ceară scuze pentru că au mințit un oraș întreg.

Spitalul Municipal Tecuci a fost trecut pe lista unităților medicale care devin suport pentru pandemia de COVID 19. Documentul emis de Ministerul Sănătăţii a fost publicat în Monitorul Oficial şi poate fi consultat AICI.