Persoane aflate în izolare şi în carantină în judeţul Galaţi. Sancţiuni şi abateri constatate

 

Astăzi, 1 aprilie, situația epidemiologică a județului Galați se prezintă astfel: 2 925 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 262 de persoane se află în carantină, 2 persoane au ieșit din carantină, iar alte 512 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare a 1.112 persoane verificate, 4 dintre acestea au fost sancționate, fiecare cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii autoizolării.

Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat 281 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 362.500 de lei, dintre care 248 în valoare de 300.300 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

Respectați recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

 

sursa: Prefectura Galați