Un cămin de vârstnici suspect de coronavirus

 

Un cămin privat din Galați, care găzduieşte 140 de vârstnici, a devenit un focar de COVID-19 după ce coronavirusul a fost adus în azil chiar de patronii instituției, soț și soție. Aceștia au fost în autocarul care a făcut o excursie în Turcia, la începutul lunii martie.

Prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu, a cerut ca toți vârstnicii din azil să fie testați pentru coronavirus şi se caută un manager care să administreze căminul.

Până în acest moment, în căminul de bătrâni au decedat două persoane, un octogenar şi un septuagenar.

Bărbatul în vârstă de 82 ani a fost internat în data de 3 aprilie, fiind confirmat cu coronavirus în aceeaşi zi. A decedat a doua zi. Acesta mai suferea de demență, cardiopatie ischemică, fibrilaţie atrială, insuficiență cardiacă.

Bărbatul de 74 ani a decedat în 4 aprilie şi a fost confirmat cu coronavirus astăzi, 5 aprilie, fiind un contact al unui caz confirmat.

Pe de altă parte, 40 de persoane repatriate din Marea Britanie vor ajunge astăzi la Galați și vor fi plasate în carantină instituționalizată, pentru 14 zile, într-un centru aflat în apropiere de Tecuci.

 

error: Content is protected !!