Ceva, ceva, se întâmplă. Concurs anulat la Primărie

 

Primăria Tecuci anunţă astăzi, 6 aprilie 2020, renunţarea la organizarea concursului din data de 27 aprilie privind ocuparea posturilor vacante de consilier debutant – Serviciul Buget-contabilitate, consilier asistent – Birou Agricol şi consilier superior – Serviciul ADPP până la o dată ulterioară.

Măsura de suspendare a concursului a fost luată având în vedere prevederile Decretului prezidenţial din 16 martie privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României până la data de 16 aprilie 2020, cu posibilitatea de prelungire.

Interesant este faptul că, deşi ne aflam în starea de urgenţă invocată, încă din 16 martie, Primăria Tecuci a organizat concurs pentru angajarea a doi şoferi. Concursul a avut proba finală în 2 aprilie iar rezultatul nu a fost afişat până în acest moment.

Şi mai interesant este faptul că, în ciuda stării de urgenţă invocate, la Bibliotecă este în curs de desfăşurare un concurs de management.

Ceva, ceva, se întâmplă. Ceva, altceva decât corectitudinea pe care o mimează municipalitatea. Dar informarea corectă a contribuabililor nu este tocmai punctul forte al actualei administraţii. Asta dacă într-adevăr administraţia ar avea vreun punct forte… în afară de cel de a organiza concursuri.

 

3 thoughts on “Ceva, ceva, se întâmplă. Concurs anulat la Primărie

 1. Oare nu ar fi bine ca și primarul să fie ales prin concurs? Un concurs cu criterii bine definite, în care câștigătorul să fie stabilit de calculator? Știu că această ideie a fost luată în discuție pentru toate angajările fincționarilor publici, pentru a evita PCR-ul și corupția. Cred că se găsesc destui informaticieni care să conceapă un astfel de program de selecție a candidaților pentru funcții publice, inclusiv a primarilor. Astfel, nu ar mai ajunge în funcții persoane slab pregătite și incompetente, cum este cazul și edilului din orașul nostru.

 2. Pe gâtul culturii tecucene apasă zilele acestea bocancul bolşevic al primarului Hurdubae

  Angajaţii Casei de Cultură, Bibliotecii şi Muzeului au fost trimişi în şomaj tehnic, pe motiv că „nu sunt fonduri”, directorii au rămas la muncă încasând salariile nesimţiţe de 6.000 de lei pe lună plus norma de hrană şi sporul de conducere!
  Dacă angajaţii au plecat în şomaj tehnic oare nu era cazul ca şi directorii să plece acasă sau la pensie cum e cazul strungarului ce e director la muzeu? Apoi vă mai spun atenţiei o chestiune, dacă prin trimiterea a 30 de angajaţi în şomaj tehnic, angajaţi ce au salarii până în 2.000 de lei (în mână), se face ecomomie la bugetul local, atunci de ce nu intră cei 250 de angajaţi din Primărie în şomaj tehnic pentru a face o economie serioasă? În vremuri în care se cere solidaritate. Majoritatea angajaţilor din cultură au fost ameninţaţi că vor fi daţi afară dacă nu acceptă să meargă pe străzi pentru a face treaba angajaţilor de la asistenţă socială. Când cei din cultură au cerut măşti de protecție, ordine de servici scrise, o lege care să îi oblige, directoarea Malone le-a spus să îşi pună „un fular la gură”, iar la întrebarea „cine răspunde dacă ne infectăm?” răspunsul a fost simplu „asta e”. Contrar ordonanţei militare şi recomandărilor autorităţilor, angajaţii din cultură au fost trimişi, cu piciorul pus pe gât, pe teren pentru a întocmii tabele, fără măşti, fără mănuşi fără nimic. Tot în acelaşi avânt Hurdubae a decis detaşarea în Primăriei a două angajate din bibliotecă, pentru a sta la ghişeul „relaţii cu publicul” în ideea că „mai bine să se infecteze pleava din cultură” decât „funcţionărimea din primărie”. În privinţa salariilor, la Casa de Cultură a fost acordată o mărire salarială în februarie 2020, iar la întrebarea celorlalți angajaţi „De ce pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă?” directorii servili ai primarului Hurdubaie au răspuns „de vreţi salarii mărite şi posturi sigure faceţi campanie pentru primarul Hurdubae” făcându-se aluzie la refuzul angajaţilor bibliotecii şi casei de cultură de a merge în 2019 (la europarlamentare) la mitingul lui Dragnea de la Galaţi.

  La Bibliotecă directorea Nasie şi-a dat demisia pentru a fi numită şefă de secţie şi pentru a face loc fostei directoare Grigoraş.

  La Casa de Cultură, directorea Cioclu s-a transformat în avocatul PSD şi ţine lecţii de marxism-leninism alături de contabila Hobincu, angajaţilor revoluţionari.

  Burlacu, deşi în prag de pensie, aruncă ameninţări în stânga şi în dreapta, asigurând angajaţii care pun întrebări asupra legalităţii deciziilor sale, că vor ajunge la „lopată detaşaţi la Asistenţă Socială”. Nefiind sătul de cei 6000 de lei de la muzeu, de salariul de 2000 de lei de profesor la liceul 2 şi indemnizaţia de membru în consiliul de administraţie de la Liceul Ovid Caledoniu de 500 de lei, strungarul vrea sa puna pe butuci muzeul. Deşi acest individ a încasat in mod ilegal salariul de director deoarece nu are studii in domeniul istoriei iar legea specifica clar ca trebuie sa ai studii in domeniul istoriei pentru a ocupa postul de manger intr-un muzeu. Aproape 3 miliarde în cei 4 ani de directorar, bani aruncaţi pe geam de administraţia Hurdubae.

  Răzbunarea bolşevică a lui Hurdubae asupra culturii abia a început. În săptămânile următoarea, în timp ce primarul postează pe facebook mesaje ce îndeamnă la solidaritate, în spatele cortinei ameninţările se intensifică asupra celor ce „ies din rând” sătui de măgăriile PeSeDiste!

  1. Vai, vai, vai. Dar oare cine te-a adus pe dumneata la muzeu? Nu Hurdubae și Burlacu? Acum sunt bolșevici? Măi, măi, măi, cum se mai întoarce câteodată roata. Deși, deocamdată e bine, încă mai ai o sursă de venit. Dacă mai comentezi mult s-ar putea să îți desfacă contractul de muncă, și o să vedem atunci cine o să te mai angajeze.

Comments are closed.

error: Content is protected !!