Taxa de salubrizare în impas

 

Începând cu data de 16 martie, la nivel naţional a fost instituită starea de urgenţă. Acest lucru alături de ordonanţele militare emise au condus la închiderea unor activităţi în întreaga ţară şi implicit în municipiul Tecuci.

Cu toate că a trecut mai mult de două săptămâni de când activităţile societăţilor comerciale din Tecuci au început să înregistreze un declin, iar unele dintre ele şi-au sistat activitatea, Compania de Utilităţi Publice Tecuci nu a prezentat încă o strategie.

Nu este normal ca societăţile fără activitate să fie obligate să plătească taxa de salubrizare din moment ce nu produc deşeuri. Nu este normal ca o persoană să plătească gunoiul şi acasă şi la serviciu atâta timp cât are voie să iasă din casă doar până la magazinul de la colţul străzii.

Pe de altă parte, art. 10 din contractul încheiat cu CUP Tecuci se referă la „Forţa Majoră”, dar este ambiguu şi nu spune cu subiect şi predicat ce se întâmplă cu taxa de salubrizare.

Aşteptăm ca societatea de salubrizare tecuceană să vină cu soluţii. Încasarea taxei de la societăţile care nu produc deşeuri este ilegală.

 

error: Content is protected !!