Dacă alegerile locale se vor desfăşura în decembrie administraţia va avea o problemă. Sau mai multe

 

În şedinţa Guvernului care s-a desfăşurat luni, 6 aprilie, a fost luată în discuţie prelungirea mandatelor aleşilor locali. Potrivit discuţiilor, primarii şi consilierii locali pot să rămână în funcţie până la sfârşitul anului, data limită până la care pot fi amânate alegerile locale fiind 31 decembrie 2020.

Dacă alegerile locale vor fi amânate administraţia PSD din Tecuci se va afla în faţa unei dileme. Bugetul pe anul 2020 a fost astfel alcătuit încât cele mai mari cheltuieli se regăsesc în primele şase luni ale anului. Hurdubae a considerat că nu este treaba lui de unde va găsi următoarea administraţie bani pentru a funcţiona în a doua parte a anului.

„O privire atentă peste proiectul de buget pe anul 2020 evidențiază un lucru foarte grav: primarul a bugetat sume care asigură funcționarea serviciilor publice și a primăriei doar în prima jumătate a anului. Din luna iulie, sumele alocate sunt mult mai mici, deși serviciile sunt aceleași. Lovește fără milă în asistența socială, în mediu, în salubritate, în învățământ, în parcuri și bazele sportive, în iluminatul public”, scria în 28 februarie liberalul Lucian Costin.

Acum administraţia PSD se confruntă cu o dilemă. De unde să scoată bani pentru a funcţiona până la alegeri, ţinând cont şi de faptul că încasările scad pe zi ce trece? Iar dilema este cu atât mai mare cu cât termenul de prelungire a mandatelor până la viitoarele alegeri locale este mai lung.

 

4 thoughts on “Dacă alegerile locale se vor desfăşura în decembrie administraţia va avea o problemă. Sau mai multe

 1. Surse din primărie mi-au confirmat că probleme cu banii sunt și acum, datorită faptului că încasările au scăzut dramatic, mai ales după declararea stării de urgență. Din această cauză primarul a hotărât să trimită în șomaj tehnic personalul instituțiilor de cultură și de la unele dintre societățile aflate în subordinea Consiliului Local. Dar, având în vedere că din 16 aprilie starea de urgență se va prelungii încă o lună, este posibil ca și o parte din personalul neesențial din primărie să fie trimis în șomaj tehnic.

  1. ATENTIE !!!
   Primarul i-a silit verbal pe directorii din institutiile de cultura sa trimita angajatii in somaj tehnic, dar acestia si-au asumat pe PROPRIA SEMNATURA trimiterea in somaj tehnic fara sa existe O DECIE A PRIMARULUI !!! Din slugarnicie.
   La Biblioteca consursul pentru fuctia de sef de sectie va fi castigat de fosta directoare NASIE !!! Il puteti intreba pe Presedintele Consiliului Judetean Costel Fotea el i-a garantat lui Nasie postul. Oare DNA ce zice?

   1. Din surse sigure știu că acest concurs nu va avea loc, iar condițiile specifice pentru ocuparea postului de șef de secție sunt îndeplinite la biblioteca municipală de 3 doamne bibliotecare: Daniela Ignat, Diana Cioclu și Manuela Cepraga. Doamna Ionica Nasie este angajată pe post de bibliotecar la Matca, unde are postul rezervat. Mai ușor cu DNA-ul, că poate vine și la dumneata să te întrebe cine ți-a garantat postul?

Comments are closed.

error: Content is protected !!