Situaţia răspândirii coronavirusului în judeţul Galaţi

 

Prefectura informează că astăzi, 21 aprilie 2020, în judeţul Galaţi se află 461 de persoane în carantină instituționalizată, iar alte 479 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. La nivelul judeţului au fost efectuate 1.869 teste.

Pe de altă parte, Grupul de Comunicare Strategică anunţă alte două decese în judeţul nostru ca urmare a infectărilor cu COVID-19, noul coronavirus.

O femeie în vârstă de 79 ani, cafe făcea parte din focarul COVID-19 de la Căminul de bătrâni Galați, a fost internată în 15 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Galați, secția ATI. Pacientei i-au fost recoltate probe în 14 aprilie şi a fost confirmată cu coronavirus în aceeaşi zi. Femeia a decedat ieri, 20 aprilie. Comorbidități: trombocitopenie severă, boala Alzheimer, sdr. deshidratare.

Un bărbat în vârstă de 51 ani din județul Galați a fost internat la Spitalul de Urgenţă Galaţi în data de 17 aprilie. Pacientului i-au fost recoltate probe în 18 aprilie şi a fost confirmat pozitiv în aceeaşi zi. Bărbatul a decedat ieri, 20 aprilie. Comorbidități: HTA, obezitate grd. III.

De la începutul pandemiei şi până astăzi, în judeţul Galaţi, 297 persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul COVID-19, 61 persoane fiind vindecate și externate. Din păcate, 24 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

 

error: Content is protected !!