Cutremur de 5 grade în judeţul Galaţi

 

Un cutremur de magnitudine 5 s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, 25 aprilie, în Moldova, la ora 1:04, în regiunea Galați, informează Institutul pentru Fizica Pământului, care menționează că este vorba despre un cutremur „mediu”. 

 Seismul a avut loc la o adâncime de 23 de km, în condițiile în care majoritatea cutremurelor din zona seismică Vrancea se produc la adâncimi de peste 100 de kilometri. 

Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropierea următoarelor oraşe: 64 km NV de Galaţi, 78 km NV de Brăila, 88 km SE de Bacău, 143 km S de Iaşi, 149 km E de Braşov, 155 km NE de Ploieşti, 162 km SV de Chişinău, 194 km NE de Bucureşti, 195 km SV de Tiraspol, 209 km NV de Constanţa.

Cutremurul s-a simțit în zona Moldovei, inclusiv la Iași, Constanța, Bârlad, Focșani, Iași, Suceava, Vaslui, Bacău, Tecuci, Tulcea, Brăila și București.

 

One thought on “Cutremur de 5 grade în judeţul Galaţi”

  1. A fost un cutremur atipic de suprafata (23km) cu epicentrul la vest de partea sudica a Ungureniului (pe sărătură), fără replici, simțit foarte puternic in zona noastră, mai puțin sesizabil în +250km.

Comments are closed.

error: Content is protected !!