Şedinţa Consiliului local: Două companii solicită restrângerea activităţii

 

În şedinţa Consiliului local Tecuci programată astăzi, 29 aprilie, la ora 12, consilierii locali sunt solicitaţi să aprobe restrângerea temporară a activității societăților Administrarea Cimitirelor şi a Spațiilor Verzi precum şi a Companiei de Utilităţi Publice începând cu data de 1 mai 2020 şi până la ridicarea stării de urgență.

„Se aprobă suspendarea contractelor individuale de muncă ale salariaților, pe perioada prevăzută la art. 1, cu respectarea prevederilor art. 52, alin. 1, lit c) din Legea nr. 53/2003; Pe toată perioada suspendării contractelor individuale de muncă, salariații vor fi la dispoziția angajatorului, acesta având dreptul de a rechema salariații și a reîncepe activitatea”, este stipulat în cele două proiecte.

Astfel, începând cu 1 mai, cele două societăţi tecucene vor executa doar lucrări de strictă necesitate.

Pe de altă parte, începând cu anul 2016 toate societăţile tecucene aflate sub tutela Consiliului local au fost restructurate tocmai pentru a executa lucrări de strictă necesitate.

Este interesant de aflat care salariaţi din cele două societăţi sunt plătiţi din bani publici pentru a efectua activităţi care nu sunt de strictă necesitate şi care sunt acele activităţi. Plătim taxe mărite de la an la an pentru a întreţine o armată de angajaţi, a căror activitate nu este strict necesară, fiindcă administraţia Hurdubae trebuie să îşi întreţină membrii de partid.