Fără declaraţii în localitate. Serviciile religioase vor fi reluate. Masca este obligatorie

 

Președintele Klaus Iohannis a susținut, astăzi, 12 mai, o declarație de presă, după o nouă ședință privind măsurile anti COVID, anunţând măsurile de relaxare după data de 15 mai.

Declarațiile președintelui  

– Devine obligatoriu portul măștii atunci când ne găsim în spații interioare. De exemplu când mergem la magazin sau să cumpărăm alimente sau când mergem cu transportul public în comun.

– Este obligatorie păstrarea unei distanțe între persoane de 1,5 metri, adică distanța a două brațe.

– Igiena mâinilor devine obligatorie și e importantă. Trebuie să ne spălăm pe mâini cât se poate de des.

– Se redeschide parțial comerțul. Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă. Se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele.

– Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile pentru public.

– Se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații când ne deplasăm în interiorul localității.

– Este interzisă deplasarea în afara localității cu excepții. Sunt excepții naturale. Cine merge la serviciu, merge, se poate ieși pentru munci agricole, pentru sporturi individuale. Totuși, când ieșim din localitate este nevoie de o declarație.

– Bisericile. Serviciile religioase vor fi reluate în prima fază în curtea bisericii, deci în exterior. Credincioșii vor purta mască și vor păstra distanța de 1,5 metri. În a doua și a treia etapă aceste condiții vor fi rediscutate.

– Sportivii pot intra în cantonament, dar vor începe doar pregătirile.

 

error: Content is protected !!