Sute de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

 

În perioada 15 – 17 mai a.c., pe raza județului Galați, polițiștii rutieri au desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă, având ca scop creşterea gradului de disciplină rutieră.

Cu această ocazie, polițiștii au constatat 855 de contravenții, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale, dintre acestea, 610 fiind pentru încălcarea normelor referitoare la regimul legal de viteză, 24 pentru consum de alcool și 221 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Au fost reținute, în vederea aplicării sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, 87 de permise de conducere, dintre care 48 pentru încălcarea normelor referitoare la regimul legal de viteză, 24 pentru consum de alcool şi 15 pentru alte abateri rutiere.

Totodată, au fost efectuate 850 de testări alcoolscopice şi 2 testări pentru substanțe psihoactive, fiind constatate 12 infracţiuni, dintre care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și 5 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

 

error: Content is protected !!