Patru ani de vitejii administrative – Foto

 

Un loc aparte în strategia fiecărei administraţii ar trebui să fie atragerea de fonduri europene. De patru ani suntem informaţi că se reabilitează cu fonduri europene ba Sala Popular, ba clădirea Asistenţei sociale, ba sediul Primăriei Tecuci, ba Grădiniţa din Parcul central care urma să fie transformată într-un muzeu al cărţii. Patru ani.

După patru ani, suntem în acelaşi stadiu. Tecucenii sunt în continuare informaţi că se reabilitează, se reabilitează şi iar se reabilitează. De-acum sună deja a ameninţare.

În schimb, municipalitatea a reuşit să plătească 329.634,24 lei, peste 3,29 miliarde lei vechi, din banii tecucenilor pentru a combate sărăcia în cartierul Bălcescu cumpărând, printre altele, benzi de alergare şi biciclete medicinale.

 În data de 20 mai 2020 au început lucrările de reabilitare la sediul Primăriei Tecuci. Au montat o schelă şi cam atât, dar vor să credem că se lucrează. Este aceeaşi strategie adoptată în campanie de PSD şi anul trecut, atunci când au adus utilaje mimând că vor construi o autostradă. După două zile dispăruseră toate utilajele, iar schema asta a fost folosită pe mai multe şantiere din ţară.

Astăzi, 3 iunie 2020, la Tecuci avem o schelă montată pe faţada unei clădiri, cea a Primăriei şi doi muncitori cocoţaţi pe schelă. La o lucrare de asemenea anvergură ar fi trebuit să fie cel puţin zece muncitori, doar doi îţi lasă senzaţia că fac figuraţie, ceea ce nu ar fi departe de adevăr.

Celelalte clădiri din centrul municipiului Tecuci au început să se destrame puţin câte puţin, cade tencuiala, cade zidăria, pe cea de lângă Primărie au început să crească plante.

Au trecut patru ani de administraţie PSD, acum suntem în prelungiri. Iar în prelungiri, ca în prelungiri, administraţia s-a mutat pe facebook şi aşteaptă încheierea partidei. Adică a mandatului.

 

Clădiri Tecuci – 3 iunie 2020

28 new photos · Album by Ziarul Tecucean