Patru ani de administraţie PSD: Promisuni şi fapte

 

Dacă am asemui mandatul unui primar cu un maraton de 24 de ore, putem spune că la Tecuci primarul în exerciţiu a intrat în cursă spre final, cu un semestru înainte de Finish.

În vreme ce alţi primari de municipii au alergat încă de la începutul mandatului, păstrând proporţiile se poate spune că Hurdubae a intrat în cursă la ora 21, sau, mai precis, la 1 ianuarie 2020.

 „Continuăm lucrările”, ne asigură Hurdubae. Acele lucrări începute o dată cu instalarea Guvernului liberal la Palatul Victoria. Înainte de Guvernul Orban nici nu putea fi vorba să „continuăm” fiindcă lucrările nu începuseră.

Mulţi oameni promit mult pentru ca la urmă să ofere mai nimic. Este şi cazul primarului tecucean care a promis, a promis şi iar a promis. Apoi a aşteptat vreo trei ani şi ceva până cei care şi-au pus speranţele în el au uitat ce a promis. Abia atunci s-a apucat serios de treabă.

Promisiuni, promisiuni, promisiuni

Din pliantul de campanie al candidatului Cătălin Hurdubae amintim:

 „Desfiinţez barierele umilinţei dintre cetăţean şi Primărie; În fiecare an voi repartiza pentru asfaltarea străzilor 50% din bugetul de investiţii al Primăriei; Deschidere, susţinere şi relaţionare corectă cu mediul de afaceri local; Finalizez Bazinul de înot; Scot Stadionul din paragină şi îl redau activităţilor sportive; Voi promova o administraţie Deschisă faţă de oameni şi în sprijinul oamenilor”.

Din interviul oferit unui cotidian gălățean amintim:

 „Am venit cu un proiect cu 60 de km de asfalt în patru ani. Pornim studiul şi proiectarea pentru primii 15 kilometri, cred că vor putea fi definitivaţi pe la finele lui 2017, pe finanţare europeană; Pentru un proiect de excepţie – realizarea unui spital regional; Vom avea terenuri de sport, săli de sport la şcoli, le va face Primăria Tecuci; Vreau ca acela care vine şi investeşte în acest oraş să simtă că găseşte la noi în primul rând parteneri. Să nu-i îngreunăm cu taxe, suprataxe, birocraţie”.

Din mesajul oferit tecucenilor prin intermediul Radio Tecuci amintim: 

 „Lucrez împreună cu echipa la o strategie concretă de dezvoltare a Tecuciului, bazată în primul rând pe atragerea investiţiilor străine. Pe baza relaţiilor personale, suntem, de exemplu, în discuţii cu reprezentanţi ai celor mai mari companii germane care şi-au exprimat interesul pentru investiţii în energia alternativă. Se poate asigura astfel energie electrică care să fie furnizată gratuit unităţilor şcolare din oraş, spitalelor şi celorlalte instituţii; Nu candidez la Primăria Tecuci pentru ca în câteva luni să-mi iau maşina nouă şi să mă încui în birou; Nu am de gând să ţin audienţe în birou, ci la domiciliul solicitantului de audienţă; Aş prefera să lucrăm pe proiectele de interes major cu oamenii de afaceri tecuceni, pentru ca banii să rămână în oraş. Scoaterea banilor din oraş are ca efect sărăcirea oraşului; Transparenţa este cuvântul cheie; Nu creşterea taxelor şi impozitelor este soluţia”.  

Acestea sunt doar o parte dintre promisiunile actualului primar al municipiului Tecuci. Nu am reuşit să fim părtaşi la toate speranţele făgăduite tecucenilor, prin apariţii la diferite posturi tv, apariţii plătite din bani publici.

Cu ce am rămas?

 Barierele „umilinţei” dintre cetăţean şi Primărie sunt tot acolo. Între timp au apărut alte două bariere, în faţa şi în spatele Primăriei.

Bazinul de înot şi Stadionul sunt tot în paragină. Cei 60 de kilometri de asfalt în patru ani s-au redus la 8 kilometri. Spitalul regional? Un moft. Taxele au crescut chiar şi de patru ori. Atragerea investiţiilor străine? Care investiţii? 

 În 2017 Hurdubae şi-a luat maşină nouă. Audienţele le ţine la birou, dar le ţine degeaba, fiindcă tecucenilor li se promite dar nu li se rezolvă problema.

Proiectele de interes major au fost încheiate cu firme din afara oraşului, iar banii tecucenilor au contribuit la prosperitatea unor comune sau municipii. Calitatea lucrărilor executate de aceste firme este discutabilă.

Creşterea taxelor şi impozitelor a fost soluţia preferată de administraţia PSD.

La final

 După patru ani de administraţie Hurdubae putem să vedem cu toţii ce a promis primarul în exerciţiu, pentru ce a fost ales şi ce a rămas din ceea ce a promis.

Trăim într-un oraş sărăcit de banii care pleacă pe alte meleaguri, tecucenii simt acut lipsa unui loc de muncă, străzile sunt praf şi pulbere, taxele au ajuns la un nivel îngrijorător, iar încrederea în administraţia locală a atins cel mai scăzut nivel din istoria municipiului.

 

One thought on “Patru ani de administraţie PSD: Promisuni şi fapte

  1. Ultima oră: COVID la muzeu. Un angajat internat la spital, restul în izolare la domiciliu. Se spune că mai sunt și alți angajați ai muzeului care prezintă simptome. Panică și la celelalte instituții de cultură și primărie deoarece mai multe persoane de la aceste instituții au intrat în contact cu angajați ai muzeului.

Comments are closed.