Doar o vorbă să-ți mai spunem: „Fapte!”

 

Este ceea ce au așteptat tecucenii timp de patru ani de la administrația PSD – Fapte. În schimb, edilul s-a lungit la vorbă

Actualul primar al municipiului s-a plimbat cam pe la toate organele de presă județene sau locale, unde a spus ce va construi în Tecuci, ce investitori vor veni, ce locuri de muncă vor fi disponibile, sau cum vor învârti firmele tecucene banii cu lopata, fiindcă banii vor rămâne în oraș. 

La început, Hurdubae a declarat că în zona fostelor unități militare va construi un spital regional. Apoi s-a răzgândit și nu a mai fost vorba de spital regional, a venit cu altă idee. În zona fostelor unități militare urma să construiască un mall. Dar nici această idee nu a prins contur, cu toate că s-a vorbit mult și despre ea.

Acum, în zona fostelor unități militare Hurdubae vrea să construiască 92 de locuințe. De ce 92? Pentru că 93 sunt prea multe, iar 91 prea puține.

Ideea cu construcția caselor pentru tineri în acea zonă aparține candidatului PNL la funcția de primar al municipiului Tecuci, Lucian Costin. Atunci când această propunere a fost expusă, într-o dezbatere publică, primarul în exercițiu a respins-o categoric. Acum, Hurdubae a dat copy paste.

Într-un spot publicat astăzi, 28 iunie 2020, Hurdubae face referire la contracandidații săi folosind expresia „duși cu pluta”.

A fi dus cu pluta înseamnă a fi aiurit, zăpăcit, sau a fi nebun. Această expresie este asemănătoare cu o altă expresie românească – „venit cu pluta”. Venit cu pluta înseamnă provenit din mediul rural, naiv, credul, sau rupt de realitate.

Atragem încă o dată atenția asupra modului în care primarul în exercițiu folosește cuvinte fără să le înțeleagă sensul! Dacă a folosit expresia „duși cu pluta” cunoscându-i adevăratul sens, este și mai grav.

Una e să spui despre cineva că este „dus cu pluta”, respectiv „nebun”, alta e să spui că este „venit cu pluta”, adică „naiv” sau „de la țară”. Nici într-un caz, nici în celălalt folosirea expresiilor nu fac cinste unui primar în exercițiu.

La Tecuci s-a ajuns în acel moment penibil în care contribuabilii așteaptă de la administrație „fapte, nu vorbe”, iar administrația vorbește, vorbește și iar vorbește, prin vocea primarului în exercițiu care, în lipsa unor fapte, își jignește contracandidații.

Vorba lungă, sărăcia municipiului.

 

N.R. – Imaginea reprezintă mallul care urma să fie construit la Tecuci, în zona fostelor unități militare.

 

error: Content is protected !!