Tecuci, 2 iulie 2020. Praf și pulbere – Foto

 

La patru ani împliniți de administrare PSD

După promisiuni care te făceau să crezi că orașul va înflori zi de zi, locurile de muncă, în special pentru tineri, vor fi cu sutele, infrastructura va fi modernizată cap-coadă, vom avea asfalt și în cartiere și în ultima fundătură, vor veni investitori străini cu idei de dezvoltare a urbei, banii municipiului pentru lucrări vor fi îndreptați către oamenii de afaceri tecuceni, cu audiențe la domiciliu și multe alte bazaconii, am rămas doar cu o mare dezamăgire.

Amărăciunea vine din partea actualului edil care promitea câte în lună și în stele numai să se vadă instalat în fotoliul de primar.

Cu ce ne-am ales după acești patru ani

 Cu multe angajări, neamuri și cunoștințe de partid, la Primărie și celelalte instituții / societăți, cu aroganță și lipsa dialogului cu comunitatea, cu bariere și pumnul în gură celor care aveau ceva de zis, promisiuni neonorate, mulți bani îndreptați către firmele de casă ale PSD, cu multe procese în care pârât este UAT Municipiul Tecuci – reprezentat prin primar, cu multe gropi în asfalt, cârpeli și lucrări de mântuială.

Totodată, am devenit orașul cu cea mai mare cotă de salubrizare din țară – caz în care trebuie să fim cel mai curat oraș.

Din păcate, Tecuciul este o reală sursă de infecție, containere pline, saci menajeri uitați la porțile oamenilor cu lunile, buruieni cât casa pe domeniul public. Cei din conducere care trebuie să se ocupe de acest aspect, ori stau pe rețele de socializare aducând injurii populației, ori îi regăsești pe la terase sau făcând pe detectivii când e vorba de presă.

Unii funcționari ai Primăriei, angajați de Hurdubae doar ca observatori, sunt cu coastele rupte deoarece îndeletnicirea preferată este bătaia. Bodyguardul Tîrziman a stat internat în 2016 deoarece a încasat-o de la Claudiu Gavril, iar în urmă cu două săptămâni a avut o altă altercație.

Singurele lucruri „remarcabileˮ au fost atunci când primarul a inaugurat cu fast o scară de incendiu la o grădiniță, scară care nici măcar nu era instalată corect, când se uda centrul urbei cu excavatorul, când purtătoarea de ne-vorbe îi ștergea primarului fruntea de transpirație la evenimentul aviatic, când au asfaltat pe ploaie, când și-a adus din Galați și angajat „vrăbiuțaˮ la fonduri europene în instituție.

În loc de concluzii

O raită prin centru urbei a arătat astăzi fața municipiului nostru. Gunoi la tot pasul, nepăsare, delăsare, gropi multe.

Avem caniculă, dar nu ai ca muritor de rând un cort de prim ajutor instalat. În Piața centrală nu funcționează niciun ventilator din cele cu care administrația se laudă că a instalat, ținându-le ca bibelouri. Nici o briză din partea fântânii din piață, de asemenea nefuncțională.

Dacă vrei să urci la un birou de la etajul Primăriei, polițistul local îți zice că nu e voie și îți arată bariera. Umilință maximă. Cum era cu sloganul „desființez barierele dintre funcționari și cetățeniˮ?  

E cald, praf, nu vezi o mașină să stropească străzile, e scumpă apa. Sport nu ai unde să faci, stadionul este în paragină, despre ștrand nici vorbă.

Cele două parcuri sunt arhipline seara, părinții copiilor se plâng de invazia de căpușe și țânțari și de altercațiile zilnice dintre rromi și ceilalți. Nu are cine să îi asculte, locala păzește parcometrele deoarece de acolo vin bani.

Fără să o mai lungim, primarul Hurdubae a demonstrat din plin că nu poate fi un bun gospodar. 

 

Municipiul Tecuci – 2 iulie 2020

21 new photos · Album by Ziarul Tecucean

 

error: Content is protected !!