Ce se întâmplă la Primăria Tecuci?

 

După patru zile de la izbucnirea scandalului în Primăria Tecuci, Serviciul de comunicare s-a gândit că ar fi bine să informeze şi tecucenii. Din păcate, ambiguitatea comunicatului este departe de a face un serviciu cetăţenilor.

„Pentru o corectă informare… facem următoarele precizări”, scrie Serviciul. Apoi continuă: „La nivelul Primăriei municipiului Tecuci, nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu COVID 19”, „DSP Galați este instituția care are în atribuții monitorizarea și comunicarea informațiilor legate de situația infectărilor cu noul Coronavirus”, „Acțiunea de dezinfectare desfășurată în Primăria municipiului Tecuci în data de 3 iulie 2020 reprezintă o măsură de prevenție”, „…informarea cetățenilor trebuie să se bazeze pe surse oficiale”.

După astfel de rânduri, pline de o adevărată încărcătură poetică, este normal să fim şi mai nedumeriţi. Fără a avea vreo calitate, dat fiindcă DSP Galaţi se ocupă cu monitorizarea şi comunicarea cazurilor, Serviciul de comunicare spune că nu există nici un caz de COVID-19 în Primăria Tecuci. Mai mult, ni se recomandă să ne bazăm pe surse oficiale, iar în acest caz singura sursă oficială este DSP, nicidecum Primăria.

Cu ambiguitatea pe care a trebuit să o suportăm patru ani, instituţia ne asigură că s-a apucat să bată covoarele fără motiv, fiindcă nu e nici Paşte nici Crăciun. Doar în scop de prevenire, Primăria s-a apucat să cheltuiască nişte bani în plus, bani pe care oricum nu-i prea are.

Acum, funcţionarii Primăriei sunt obligaţi să poarte mască, chiar dacă ar fi trebuit să poarte de la început. Să sperăm că nu e prea târziu!