Coronavirus: Cadrele medicale ce vină au?

 

Decizia CCR de a declara neconstituţionale carantinarea şi izolarea loveşte în primul rând în cadrele medicale care se află de câteva luni pe baricade.

Șefa Secției ATI a Spitalului Județean Galați, Corina Manole, transmite un mesaj în care vorbește despre dezamăgirea și epuizarea cadrelor medicale, spunând că după încheierea unei ture la ATI cadrele medicale au nevoie de perfuzii şi oxigen ca să poată să o ia de la capăt.

„Acum, vă spun că am obosit şi suntem dezamăgiţi. Ne-am făcut şi ne vom face datoria în continuare, până când vom mai putea… Dar obosiţi psihic, epuizaţi fizic, resemnaţi”, se arată, printre altele, în mesajul postat pe contul oficial al Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Galaţi.

În ultimele zile, la Galați au apărut patru focare de coronavirus, la Spitalul Județean și la penitenciar. La spital, sunt infectate 33 de persoane, pacienți și cadre medicale.

Înainte de a savura „victoria” CCR asupra deciziilor Guvernului, să nu uităm de cadrele medicale, aflate în prima linie în bătălia cu coronavirusul! Acestea sunt epuizate fizic, obosite psihic, dar resemnate. Acum, vor trebui să facă faţă unui număr şi mai mare de infectări, fiindcă persoanele infectate nu au acelaşi grad de responsabilitate.

Păstraţi distanţa socială, purtaţi mască, evitaţi locurile aglomerate, spălaţi-vă des pe mâini! Fiţi responsabili!

 

error: Content is protected !!