Samir Oancă: „Eu sunt asimptomatic în sensul în care nu cred în bazaconii” – Video

 

Judeţul Galați se află pe primele locuri în țară în privinţa numărului de cazuri de coronavirus. De la începutul epidemiei și până ieri, 8 iulie, 1.128 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Dintre acestea, 96 au decedat din cauza maladiei, iar 711 persoane au fost declarate vindecate.

Decizia CCR prin care au fost declarate neconstituţionale izolarea şi carantinarea a dus la o explozie a numărului de cazuri confirmate cu coronavirus, cele mai multe persoane alegând să părăsească spitalele şi izolarea.

Ieri, 8 iulie, România se afla pe primul loc în Uniunea Europeană la cazurile noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore. Au fost depistate cele mai multe cazuri de coronavirus în România, de la începutul pandemiei: 555. Ca urmare, a crescut la zece numărul de state care fie că nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și deocamdată granițele închise, fie le pun unele condiții, fie îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare.

În acest context, ieri, la Casa de Cultură, s-a desfăşurat şedinţa Consiliului local Tecuci. La intrarea în edificiu, consilierilor locali li s-au înmânat măşti sanitare cu recomandarea de a fi purtate pe parcursul şedinţei, conform normelor în vigoare. Consilierul local Samir Oancă a refuzat purtarea măştii.

„Cred că s-a generat o paranoia cu bau-baul ăsta cu gripa, cu virusul, pentru că inclusiv în incinta şedinţei eu eram singurul care nu purta mască, deci ceilalţi erau cu toţii protejaţi. Singurul care risca să se îmbolnăvească eram eu şi mi-am asumat. În al doilea rând eu sunt asimptomatic în sensul în care nu cred în bazaconii. Este mai mult regie, e doar o gripă şi atâta tot, nu trebuie să panicăm oamenii. Curtea Constituţională a abrogat ordinul de ministru care restricţionează drepturi şi libertăţi, iar ăsta e un drept şi o libertate fundamentală. În loc să respiri aer curat, să te mişti liber… S-a declanşat paranoia cu bau-bau, COVID la comandă politică şi comandă odioasă, medicală”, a declarat Samir Oancă la Radio Tecuci.

Cu aşa atitudine vom avea mari probleme la Tecuci.

 

 

error: Content is protected !!