Guvernul PNL a alocat 1.666.000 de lei pentru 10 localități din județul Galați, afectate de inundații

 

Guvernul României a aprobat Hotărârea privind alocarea a 327.278.000 de lei din Fondul de intervenție, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru pentru 23 de județe afectate de calamităţi naturale, printre acestea și județul Galați.

„Era nevoie urgentă de bani pentru oamenii păgubiți. Natura ne-a dat o lecție, dar Guvernul României a acționat prompt și banii vor ajunge imediat la autoritățile locale pentru refacerea infrastructurii locale afectate. Zece localități din Galați vor primi fonduri în valoare de 1.666.000 lei, iar acești bani sunt o gură de aer pentru oamenii care s-au trezit peste noapte cu pierderi uriașe din cauza inundațiilor. Acest ajutor din Fondul de Intervenție vine după ce săptămâna trecută Guvernul PNL a anunțat că va aloca bani pentru despăgubiri pentru culturile agricole afectate de secetă. Așadar, în ciuda crizei în sănătate cu care ne confruntăm și în ciuda vremii potrivnice, guvernul PNL reușește să fie alături de oameni și să acționeze prompt”, a declarat George Stângă, președinte PNL Galați.

Sumele de bani au fost alocate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului pentru unitățile administrativ-teritoriale, unde au avut loc inundaţii, alunecări de teren și unde au fost afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și punți pietonale.

 

Biroul de presă al PNL Galaţi