Roşu sau albastru?

 

Liderii PSD trebuie să decidă dacă vor aproba legea carantinării sau o vor respinge, e un moment de răscruce pentru partid.

La începutul pandemiei, carantina şi izolarea au fost măsuri asumate de Guvernul PNL. Aceste măsuri au fost criticate de PSD şi s-a ajuns până acolo încât ambele au fost declarate neconstituţionale de CCR.

În lipsa carantinei şi izolării, cazurile de coronavirus au explodat în România. Cine spunea că PSD ar fi gestionat criza mai bine este de ajuns să vadă ce se întâmplă astăzi, pentru a înţelege cât de mult se înşeală.

PSD trebuie să aleagă dacă îşi supără electoratul, prin adoptarea legii carantinării, sau sacrifică o întreagă ţară, de dragul populismului.

La această oră liderii din partid sunt împărţiţi şi sunt de părere că oricum ar decide nu e bine. Abia astăzi au înţeles că au intrat într-un conflict din care nu pot ieşi cu mândria nepătată.

După ce s-au lăudat atâta vreme că pot dezamorsa bomba numită COVID, acum parcă le-a luat cineva minţile. Se uită îngroziţi la ea şi niciunul nu-şi mai aminteşte ce fir se taie mai întâi, cel albastru sau cel roşu.

 

error: Content is protected !!