Atunci când nu îţi pasă de sute de familii, vinzi toate terenurile – Foto

 

Epopeea terenurilor pentru tineri a început prin 2004, atunci când reprezentanții Primăriei au anunțat că au găsit câteva parcele pe care le pot atribui în baza Legii 15/2003.

Nu erau multe locuri, dar pentru tineri au însemnat totul: câteva zeci de case, fiecare cu o suprafață de 300 mp, situate în Zona industrială.

După repartizarea loturilor de teren, au fost denumite cele șase-șapte străduțe iar cartierul și-a revendicat numele de Cartierul Tineretului. Anii au trecut, iar familiile și-au construit căsuța mult visată.

Cererile s-au tot înmulțit în anii care au urmat la registratura Primăriei, fiind greu de identificat alte terenuri pentru atribuire gratuită și pentru a face față solicitărilor.

 O dată cu ridicarea caselor, având în vedere  că sunt plătitori de taxe și impozite, era normal ca administrația să le creeze condiții, utilități indispensabile precum apă, canalizare, gaze și asfaltare. Nu au văzut nimic și fiecare s-a descurcat așa cum a putut: forând puțuri în pământ, funcționând pe centrale cu lemne sau curent și fiind nevoiți să înoate în glod an de an.

Problema atribuirii de terenuri pentru case persistă în continuare, fiind înregistrate la Primăria Tecuci câteva sute de cereri în acest sens. S-a sperat la o gură de oxigen în primăvara anului trecut, atunci când Lucian Costin, președinte filiala PNL, a delegat consilierii locali să depună un proiect de hotărâre prin care tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani să primească 300 de mp de teren cu titlu gratuit, în baza Legii 15/2003, pentru a-și construi o casă.

Suprafața avută în vedere de liberalii tecuceni, la acel moment, era de 1,7 ha la fostele unități militare. Este vorba despre acel teren pe care actuala administrație PSD a vrut de mai multe ori să-l scoată la vânzare, demers stopat de opoziție în Consiliul Local.

Pentru ședința următoare, joi 16 iulie, Hurdubae a inițiat câteva proiecte care vizează scoaterea la vânzare a mai multor terenuri situate la fostele unități militare. Primarului nu îi pasă că sute de tineri așteaptă un lot de pământ pentru a-și ridica un acoperiș deasupra capului, ignorând cu bună știință strigătul acestora.

Practic, în cei patru ani trecuți de mandat, primarul și  gașca sa nu au catadicsit să ia în seamă cerințele familiilor din Cartierul Zona industrială și nu le pasă de așteptarea celorlați care au tot sperat la un cartier în perimetrul unităților militare.

Singurul scop al edilului a fost să valorifice tot ce se poate din acest municipiu iar acum, după împrumutul fabulos care îndatorează Tecuciul pe următorii 20 de ani, speră să mai obțină ceva bănet care oricum nu va rămâne în visteria municipiului până la final de mandat.

Vă prezentăm un set de fotografii făcute astăzi, 14 iulie 2020, în Cartierul Tineretului Tecuci.

 

Cartierul Tineretului Tecuci – 14 iulie 2020

36 new photos · Album by Ziarul Tecucean