Consiliul local: Un invitat pus mereu pe harţă

 

Dat fiindcă şedinţele Consiliului local se desfăşoară în mediul online, sau într-un cadru restrâns cum a fost la ultima şedinţă, administraţia PSD reuşeşte, voit sau nu, să transforme aceste şedinţe în discuţii interminabile.

Eroul ultimelor două ediţii a fost primarul municipiului Tecuci. Fără a avea vreo calitate, în afara celei de invitat în şedinţă, Hurdubae reuşeşte să deturneze sensul discuţiilor şi să le ducă în derizoriu prin glume discutabile.

Într-un comunicat transmis către Radio Tecuci, Primăria municipiului precizează:

„Primarul emite dispoziţii de convocare şi participă la şedinţele Consiliului local în calitate de invitat, ca iniţiator al unor proiecte de hotărâre de Consiliu. Şedinţa de Consiliu local este condusă de un preşedinte, care asigură menţinerea ordinii în condiţiile regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului local”.

În teorie aşa specifică regulamentul. Aşa cum s-a putut constata pe parcursul ultimilor patru ani, administraţia PSD este bună la teorie, dar, din păcate, cu practica nu se prea descurcă.

La şedinţa Consiliului local din 8 iulie, Hurdubae s-a trezit că dă răspuns la o întrebare care nu îi era adresată. Nu a fost prima oară când s-a insinuat pe traseul unei interpelări, deturnând probleme serioase şi ducându-le în derizoriu.

„Vă rog să ascultaţi cui m-am adresat. Nu m-am adresat dv., că n-aveţi nici o calitate să-mi răspundeţi, m-am adresat secretarului şi preşedintelui. Dar dv., în continuare, nu ţineţi cont de regulile care sunt în Consiliul local… În ce calitate mă întrebaţi?”, a răbufnit consilierul local Vasile Diaconu, după desele întreruperi ale primarului.

Şedinţa s-a încheiat fără să aflăm în ce calitate şi-a permis Hurdubae, vreme de patru ani şi mai mult, să dea peste cap întrunirile consilierilor locali tecuceni.

 

One thought on “Consiliul local: Un invitat pus mereu pe harţă”

  1. Dacă la ședința din 16 iulie Hurdubae va batjocorii din nou legea, propun consilieriilor opoziției să părăsească sala.

Comments are closed.

error: Content is protected !!