Klaus Iohannis: „Am obținut pentru România o sumă impresionantă”

 

România a obținut o sumă impresionantă, de 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, a declarat președintele Klaus Iohannis la Bruxelles, unde s-a ajuns la un acord privind pachetul de redresare economică.

„Este un acord extrem de important pentru România.

După discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene.

Au fost negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 miliarde de euro pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.

O parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru revigorare și relansare economică”, a declarat, printre altele preşedintele Klaus Iohannis, declaraţie preluată de digi24.ro.

 

Citeşte în continuare…

 

N.R. – În această vreme unii se grăbesc să îndatoreze municipiul Tecuci pentru următorii 20 de ani, fiindcă accesarea de fonduri europene pentru aceleaşi lucrări se face dând socoteală pentru felul în care au fost cheltuiţi banii.

2 thoughts on “Klaus Iohannis: „Am obținut pentru România o sumă impresionantă”

  1. Păi cu cine să facă astfel de proiecte? Serviciile primăriei trebuiesc restructurate din temelii. Toți sinecuriștii trebuiesc înlocuiți cu profesioniști. De că să dăm miliarde pe studii de fezabilitate și proiecte, la firme fantomă (vezi stripeuza care a incasat 7 miliarde), când ele pot fi întocmite în cadrul serviciilor din primărie. Trebuie să se pună capăt acestor așa-zise externalizări a serviciilor care au sărăcit bugetul comunității. În ceea ce privește împrumutul el mai poate fi stopat, ca și vânzarea orașului la bucată, prin acțiuni în instanță și plângeri la DNA. Atât primarul cât și consilierii care au aprobat aceste ilegalități trebuie să plătească.

  2. În ultimul timp, edilul a postat diverse clipuri prin care îi îndeamnă pe tecucenii nemulțumiți să-l reclame la DNA. Care este motivul bravadei? Până acum toate plângerile îndreptate împotriva acestuia au fost blocate. Care sunt motivele nu știm. Dar nu strică ca juriștii partidelor de opoziție să adreseze o solicitare șefului DNA să comunice stadiul acestor dosare și de ce ele nu au fost înaintate instanțelor spre judecare.
    În condițiile în care există suspiciunea că aceste dosare au fost blocate politic să fie sesizat SIIJ-ul.

Comments are closed.