Tecuci: Campania electorală capătă aspecte tragi-comice

 

Primarul municipiului Tecuci, al cărui nume ar trebui să fie pe buzele tuturor, după patru ani de mandat încă se mai chinuie să se facă cunoscut tecucenilor. Edilul depune eforturi supraomeneşti să dea de ştire lumii că există, deşi, dacă priveşti starea deplorabilă a municipiului, este greu să admiţi acest lucru.

În încercarea sa de a fi penibil până la capăt, singurul lucru care îi reuşeşte de minune, primarul municipiului Tecuci s-a apucat de montat bannere unde nici măcar nu te aştepţi. Unul dintre bannere se află exact în faţa Autogării, cerând parcă, cu insistenţă, votul cetăţenilor care fac naveta din comunele limitrofe municipiului.

 Strategic vorbind, strada Transilvaniei, situată între Bulevardul Victoriei şi str. 1 Decembrie 1918, este unul dintre cele mai nefaste locuri în care actualul primar al municipiului ar fi putut să amplaseze un banner. În ultimii patru ani această stradă a fost frezată şi răsfrezată, plombată şi răsplombată, uneori chiar pe ploaie, şi tot jalnic arată. Chiar dacă numele primarului ar ajunge pe buzele şoferilor, şi nu numai, care tranzitează această stradă, cu siguranţă urările la adresa edilului nu ar putea fi reproduse.

 În capătul străzii Transilvaniei, chiar la intersecţia cu 1 Decembrie 1918, după ce maşinile noastre au fost zguduite din toate încheieturile, primarul municipiului ne asigură că „Faptele contează”. Braţele sale îndreptate spre trotuarele care arată mai rău decât la ţară dau scenei un aer absurd şi ilar.

Primarul însă nu se opreşte aici. Unul dintre bannere a fost montat la CEC, pe strada 1 Decembrie 1918. Şoferii care vin spre centrul municipiului au parte de o scenă a disperării.

 „Continuăm împreună”, spune mesajul primarului, iar mâinile sale arată spre unul dintre contracandidaţii săi. La această scenă cei mai mulţi se vor întreba ce e de continuat.

Acestea sunt doar trei dintre bannerele primarului în exerciţiu. Amplasarea lor pare să fie făcută de o persoană care nu locuieşte în acest municipiu, şi care nu a studiat în prealabil împrejurimile pentru a vedea dacă bannerul sau mesajul candidatului PSD se poate încadra în peisaj.

Rezultatul este în acelaşi timp şi tragic şi comic, sau, cum ar spune contribuabilii exasperaţi de acest dezastru administrativ, e de râs, dacă nu ar fi de plâns.

 

2 thoughts on “Tecuci: Campania electorală capătă aspecte tragi-comice

  1. Excelent articol ,sunt tecucean din anul 1970 si nici o data nu a aratat orasul ca in ultimii patru ani ! Mai am inca speranta ca alegatorii orasului vor intelege ca este nevoie stringenta de schimbare si viitorul primar sa coboare la viata tecucenilor si sa munceasca pentru ei fiind in slujba cetateanului si nu invers !

  2. Strada Transilvaniei pe care o știu este totodată si “centura ocolitoare” a orașului .

Comments are closed.