Cum s-a schimbat rolul poliţistului sub administraţia Hurdubae. Planul de amenzi

 

Printre miturile urbane şi interurbane s-a împământenit expresia „trebuie să-şi facă planul”, referitor la poliţiştii care dau amenzi cu nemiluita.

Din proiectul privind Rectificarea bugetului, care va intra în şedinţa Consiliului local Tecuci programată joi, aflăm că planul de amenzi nu este doar un mit.

Astfel, la capitolul Amenzi, penalităţi şi confiscări, în anul 2020 administraţia Hurdubae şi-a propus să strângă de la tecuceni, şi nu numai, suma de 1.731.140 lei, programată după cum urmează: 616.240 lei în trimestrul I, 564.900 lei în trimestrul II, 280.000 lei în trimestrul III şi 270.000 lei în trimestrul IV.

Aceasta este o estimare a amenzilor care vor fi încasate, pe care administraţia o foloseşte la construcţia bugetului. Este evident că în trimestrele I şi II din acest an vorbim despre încasări reale şi nu estimări.

Este interesant faptul că din motive electorale, fiindcă altă explicaţie nu există, tecucenii, şi nu numai, vor fi mai puţin sancţionaţi în trimestrele III şi IV ale acestui an.

Prognoza pe următorii trei ani este înfiorătoare. O dată ce au trecut alegerile, administraţia PSD şi-a propus să îi jupoaie pe tecuceni, şi nu numai.

În anul 2021 urmează să fie strânşi 3.700.000 lei, în anul 2022 – 3.129.810 lei şi în anul 2023 – 2.800.000 lei. Toţi aceşti bani se regăsesc la capitolul Amenzi, penalităţi şi confiscări.

Nu vă putem spune care este strategia ce urmează a fi adoptată pentru a aduce la bugetul local atât de mulţi bani.

Rolul poliţistului ar trebui să fie de prevenire, dar din estimările bugetare de mai sus reiese că rolul acestuia este de constatare. Mai precis, se aşteaptă ca infracţiunea să aibă loc, pentru a fi sancţionată, chiar dacă acea infracţiune trebuia împiedicată să se producă.