Sănătate de nota 10!

 

Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” Tecuci a finalizat un nou proiect prin programul StartONG, sponsorizat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow.

Proiectul „Sănătate de nota 10” este un proiect care vine în sprijinul elevilor, în contextul pandemiei cu Covid-19, ajutând la pregătirea unității de învățământ pentru primirea elevilor la revenirea la cursuri. Scopul principal a fost acela de a înființa în cadrul unității un punct de prim ajutor, în condițiile în care școala nu dispune de un cabinet medical școlar.

Suma finanțată a fost de 4.750 lei din care s-au cumpărat materiale dezinfectante, măști și mănuși de protecție, saltea reglabilă medicinală și scaun, genți medicale echipate și altele, toate acestea fiind de ajutor pentru a reduce pe cât posibil riscurile infectării cu virusul Covid-19.

Este al treilea proiect pe care școala îl câștigă în ultimul an, după ce tot prin acest program au realizat o sală de clasă în aer liber și au achiziționat tablete pentru elevii care nu se puteau conecta la învățarea on-line, astfel suma sponsorizată prin acest program în urma implementării celor trei proiecte fiind de aproximativ 20.000 lei.

Un exemplu de bună practică și confirmare a zicalei că „Omul sfințește locul”.