Petrecerile din Primărie au rămas fără buget

 

La începutul anului 2020, Primăria Tecuci şi-a propus să cheltuiască suma de 50.000 lei la capitolul Protocol şi reprezentare, repartizaţi astfel: 15.000 lei – trimestrul I, 35.000 lei – trimestrul II.

Conform Proiectului de buget, trimestrele III şi IV au avut alocate câte 0 (zero) lei la acest capitol. Această sumă denotă dezinteresul faţă de administraţia care urma să se instaleze după luna iunie, iar pe de altă parte demonstrează că actuala administraţie era conştientă că nu mai apucă un alt mandat la Primărie.

Reamintim cititorilor faptul că prin Hotărârea nr. 174 din 9 octombrie 2018 au fost aprobate cheltuielile pentru acţiunile de protocol ale Primăriei Tecuci.

Prin această Hotărâre, cheltuieli zilnice de masă pentru invitaţii primarului municipiului deveneau de 130 lei / persoană / zi, fără să fie specificată o limită de invitaţi sau de zile.

Cu aşa un buget este de la sine înţeles că sala de protocol de la demisolul Primăriei a avut la un moment dat nevoie de reparaţii serioase. Contribuabilii tecuceni au muncit din greu pentru a plăti taxe care să acopere aceste petreceri.

Este de neînţeles ce au sărbătorit în trimestrul II primarul şi invitaţii săi, în condiţiile în care pandemia impunea să păstrăm o distanţă socială. În semestrul II, conform rectificării bugetare, s-au cheltuit 35.000 lei, mai mult decât dublu faţă de trimestrul I.

Cum pentru trimestrul III au fost alocaţi 0 (zero) lei, petrecăreţul municipiului rămâne cu învăţătura că „cine sapă groapa altuia cade singur în ea” şi vine, asemeni tuturor, cu pacheţel de acasă.

 

One thought on “Petrecerile din Primărie au rămas fără buget

  1. Sigur nu s-a făcut nicio petrecere. Există suspiciunea că doar s-au adus facturi pentru decontare. Curtea de Conturi va trebuii să contoleze cu atenție aceste documente. Sumele vor trebui recuperate inclusiv de la consilierii care au votat rectificarea bugetară.

Comments are closed.