Revoltător: Loturi de teren folosite pentru obţinerea de voturi. Nu se ştie sigur dacă acolo pot fi construite case

 

Propunerea liderului PNL Tecuci, Lucian Costin, de a oferi locuri de casă tinerilor tecuceni în zona unităţilor militare s-a lovit de refuzul primarului PSD.

Aceste împotriviri ale lui Hurdubae, reiterate ori de câte ori s-a ajuns la acest subiect, i-a făcut pe tinerii tecuceni să creadă că actualul primar nu îi consideră demni pentru a ocupa acele terenuri. Este dureros atunci când vine cineva din altă parte, precum primarul în exerciţiu, pentru a ne spune cum să trăim în propriul municipiu. Atunci când nu eşti născut şi crescut aici îţi lipseşte ataşamentul faţă de oamenii locului, faţă de valorile lor.

În compensaţie, Hurdubae şi echipa sa au scos la iveală 127 loturi de teren într-o zonă aflată între două diguri ale râului Bârlad. Se pare că administraţia Hurdubae îi consideră pe tinerii tecuceni drept cetăţeni de mâna a doua. Dincolo nu au voie, aici au.

De la trasarea loturilor până la atribuirea lor este cale lungă, trebuie să fie un motiv întemeiat pentru care aceste locuri nu au fost luate în considerare până acum. Iar motivele pot fi multiple, de la zonă protejată până la zonă cu risc hidrologic.

Mai mult, cele 127 loturi apărute peste noapte sunt departe de cele 400 dosare depuse, conform Legii 15/2003, pentru loturi de teren destinate construirii de locuinţe.

De fiecare dată atunci când s-a discutat despre atribuirea de loturi la fostele unităţi militare primarul a motivat că nu există un PUZ aprobat. Nici pentru zona în care se află cele 127 loturi nu există un PUZ, dar asta nu l-a împiedicat pe Hurdubae şi echipa sa să dea speranţe tinerilor.

Pe surse aflăm că Grosu Constantin aduce în Primărie tineri de o anumită etnie, cărora Hurdubae le promite teren de casă în schimbul votului. Dacă acest lucru se confirmă toată acea zonă va deveni indezirabilă, iar preţul tuturor locuinţelor va scădea.

Fără un PUZ aprobat, fără o expertiză care să certifice faptul că între cele două diguri pot fi construite locuinţe, tinerilor tecuceni li se promite pielea ursului din pădure.

Nu este prima dată când Hurdubae oferă speranţe deşarte şi în campania trecută candidatul PSD a oferit tecucenilor iluzii. Din păcate, unii trebuie să se frigă de mai multe ori cu ciorbă până ajung să sufle în iaurt.

 

error: Content is protected !!